Julkaistu    |  Päivitetty 
Joonas Tanskanen

Elokuva: Lähikuvia luksustuotteista

Vanhoille päiville ehdittyään Hugh Grant on päässyt näyttelemään karismaattisia hahmoja. Vanhoille päiville ehdittyään Hugh Grant on päässyt näyttelemään karismaattisia hahmoja.

Elokuva sivuuttaa esittelyvaiheen ja hyppää suoraan keskelle tapahtumia. Juoni on periaatteessa toissijainen ja kuitenkin hahmoja ja paikkoja vilisee sellaisella tahdilla, että katsoja miettii välillä tippuneensa kärryiltä. Kyse on hämärästä Kourasta eli miljardien arvoisesta kauppatavarasta, joka mahtuu krokotiilinnahkaiseen salkkuun.

Jason Stathamin esittämä Orson Fortune on osa erikoisryhmää, joka saa brittihallitukselta tehtävän jäljittää Koura. Fortunen lisäksi erikoisryhmään kuuluvat Aubrey Plazan näyttelemä, kaikkiin mahdollisiin tietojärjestelmiin noin kahdessa sekunnissa murtautuva Sarah Fidel sekä brittiräppäri Bugzy Malonen esittämä mestariampuja J.J. Davies. Juoneen lisätään kierroksia kertomalla myös toisen samanlaisen erikoisryhmän havittelevan Kouraa.

Fortune ja kumppanit pakottavat avukseen filmistara Danny Francescon (Josh Hartnett). Näyttelijän tehtävä on kalastella tietoja näyttelytaidoillaan. Pian Hugh Grantin esittämä asekauppias Greg Simmonds kutsuukin Francescon viikonlopuksi kartanolleen.

Elokuvan tyylilaji on veijaritoiminta. Pahiksia ammutaan surutta, mutta samalla heitetään kepeästi huulta kuten ohjaaja Guy Ritchien elokuvissa yleensä.

Hahmot melkein flirttailevat toisilleen. Juonen poukkoilevuus tekee elokuvasta sekavan, mutta elokuvaan ei synny myöskään jännitettä. Siirrytään paikasta toiseen ja annetaan köniin pahiksille. Päähenkilöt ovat liian ylivoimaisia, siistejä ja cooleja eivätkä ole uhattuna missään vaiheessa. Varsinkin Orson Fortune on rasittavan ylimielinen.

Elokuvan miljöö on James Bond -tyylistä glamouria. Tällainen maailma on liian tuttu toimintaelokuvista. Elokuva viljelee lähikuvia luksustuotteista ja jet set -elämästä. Välillä elokuva tuntuu pöljältä mainokselta. Elokuva yrittää välillä olla kevyen satiirinen. Tämä tarkoittaa, että rikkaiden sanotaan olevan aivottomia törsäilijöitä.

Hugh Grant lierona asekauppiaana on elokuvan valopilkkuja. Hän on nyt vanhemmilla päivillään erikoistunut karismaattisiin rooleihin.

Kommentoi

Hae Heilistä