Julkaistu    |  Päivitetty 
Joonas Tanskanen

Arvostelu: Nuoruuden epävarmat hetket

Elokuvassa seurataan Rönkön (Eleonoora Kauhanen), Emman (Linnea Leino) ja Mimmin (Aamu Milonoff) elämää nuoruuden ja aikuisuuden välissä. Kuva: Ilkka Saastamoinen Elokuvassa seurataan Rönkön (Eleonoora Kauhanen), Emman (Linnea Leino) ja Mimmin (Aamu Milonoff) elämää nuoruuden ja aikuisuuden välissä. Kuva: Ilkka Saastamoinen

Alli Haapasalon toinen fiktioelokuva kuvaa kolmea päähenkilöä nuoruuden ja aikuisuuden välissä. Elokuvan näyttelijät ovat kotimaisen elokuvan nousevia nimiä.

Päähenkilöitä esittävät Aamu Milonoff, Eleonoora Kauhanen ja Linnea Leino. He ovat Mimmi, Rönkkö ja Emma.

Mimmi ja Rönkkö ovat parhaat kaverit. Mimmi tutustuu Emmaan smoothiebaarin tiskillä. Elokuva tapahtuu kolmen perjantain ja yhden lauantain aikana. Illanvietot ja niihin valmistautuminen ovat iso osa elokuvaa.

Elokuvassa siirrytään nopeasti kohtauksesta toiseen. Paljon tapahtuu kohtausten välissä. Seksuaalisuus on merkittävä teema. Mimmin ja Emman välille kehittyy suhde. Rönkkö on jopa koominen yrittäessään tehdä tuttavuutta nuorten miesten kanssa.

Toisin kuin monissa nuorisoa kuvaavissa elokuvissa, Tytöt, tytöt, tytöt -elokuvan hahmot eivät joudu rajulle törmäyskurssille maailman kanssa. Tyylissä ei haeta naturalistista karkeutta. Toki elokuvassa on paljon epävarmuutta. Ollaan tyylikkäitä ja itsetietoisia, mutta samalla epävarmoja kaikesta.

Henkilöille aiheuttaa ahdistusta se, että elämän pitäisi mennä ennakko-odotusten mukaan ja varsinkin omien ennakko-odotusten.

Kasvukertomuksena elokuva ei yritäkään olla omaperäinen. Elokuvan ensisijainen halu on kuvata päähenkilöitä lämpimän ymmärtävästi arkisissa hetkissä.

Elokuva on toteutettu tavallista tiiviimmällä kuvasuhteella. Tämä lisää toteutuksen herkkyyttä ja iholla oloa.

Siinä missä Haapasalon esikoisohjaus Syysprinssi (2016) kylpi luonnon valossa, uusi elokuva tapahtuu enemmän keinovalojen loisteessa. Pienissä asunnoissa, yökerhoissa, jäähallissa.

Ehkä elokuva solahtaa aivan viime metreillä romanttisen elokuvan kaavaan.

Kommentoi

Hae Heilistä