Julkaistu    |  Päivitetty 
Joonas Tanskanen

Arvostelu: MC Helper beKINGs on sellainen kokonaisuus, että sen arvosteleminen elokuvana on arveluttavaa

Liimaa esittää Biisonimafian Janne Kaperi (vas.) ja Räkää Kai Rinkinen. Kuva: Biisonimafia Liimaa esittää Biisonimafian Janne Kaperi (vas.) ja Räkää Kai Rinkinen. Kuva: Biisonimafia

Biisonimafia-tekijäryhmä on tuttu Youtube-sketseistään. Punkaharjulaisen Kai Rinkisen ja Janne Kaperin pyörittämä ryhmä on toiminut jo 15 vuoden ajan, ja parhaimmillaan yksittäisiä videoita on käyty katsomassa yli kaksi miljoona kertaa. Ryhmän tuotokset on suunnattu varsin nuorelle yleisölle, eikä huumoria tehdä kovin tuoreista aiheista.

MC Helper beKINGs on tekijöiden ensimmäinen teatterielokuva. Tätä ennen Biisonimafia on tehnyt lyhytelokuvia ja ainakin yhden mopo-aiheisen elokuvan Elisa Viihteelle. Uusi elokuva onkin näiden mopoelokuvien esiosa.

Elokuvan on ohjannut Rinkinen. Hän esittää elokuvassa myös pääosaa. Räkä on vähän yksinkertainen pizzakuski, jonka työ on ajaa päivät pitkät skootterilla. Hänen työnantajansa (Jenni Kokander) on sotkeutunut hämäräbisneksiin ja tekee kauppaa MC Mustakäsi -mopojengin kanssa. Ja kyse on sananmukaisesti mopojengistä, koska jengiläisten kulkuneuvoina toimivat pienet mopot.

Jengin pomona nähdään Tommi Korpela. Mopo-ongelmien takia Räkä törmää Liimaan (Kaperi), jonka erikoistaito on virittää mopot laittomaan kuntoon.

Juonenkuljetus on sekavaa, ja paljon tapahtuu aivan turhia asioita. Tarina on jonkinlainen hassutteluversio gangsterielokuvasta. MC Mustakäsi on saanut pikkupaikkakunnan sekaisin.

Mopojengi myy laitonta Pärinä-nimistä juomaa. Räkä ja Liima päätyvät hekin laittoman aineen myyjiksi ja perustavat lopulta oman mopokerhon. Apuna heillä on Tatu Sinisalon esittämä sössöttävä Köntsä, jolla pääsee vähän väliä ripuli housuun.

Mukana sählää myös Tuomas Rinkisen esittämä Töhö, joka yrittää sabotoida muiden mopotouhuja. Elokuva huipentuu Outokummun kaivosalueella kuvatussa mopokisassa.

MC Helper beKINGs on sellainen kokonaisuus, että sen arvosteleminen elokuvana on vähän arveluttavaa. Mitään elokuvallisia arvoja elokuva ei sisällä. Helpompi olisi puhua pitkästä tv-jaksosta tyyliin Kontio & Parmas. Elokuva muistuttaa kuvalliselta ilmeeltään lastenelokuvia, kuten Risto Räppääjiä. Tarinana elokuva on sekava kasa irrallisia ideoita. Päähenkilöt hölmöilevät ja kertoilevat väliin huonoja vitsejä.

Sekaan on laitettu myös latteita seksivitsejä. Celin El Azizi on Herkku, jonka perään varsinkin Räkä haaveilee. Omituista on myös se, että noin nelikymppiset tekijät esittävät keskenkasvuisia mopopoikia. Eivätkä Biisonimafian tyypit ole näyttelytaidoiltaan kummoisia.

Elokuva on toisin sanoen suunnattu nuorelle katsojaryhmälle, jota kiinnostaa törkyhuumori ja mopoihin liittyvät knoppitiedot. Tälle ryhmälle elokuva on varmasti mainiota viihdettä.

Kommentoi

Hae Heilistä