Julkaistu 

Kauppahalli: PKO julkisti ensimmäiset yritykset

Pohjois-Karjalan Osuuskauppa julkisti torille tulevan liikerakennuksensa nimen sekä ensimmäiset yritykset, jotka halliin tukevat.

Nimikilpailun voittajaksi äänestettiin Kauppahalli Joensuu. Yleisöehdotuksista valitut muut vaihtoehdot olivat Torihalli, Torihalli Pikku Hukka ja Kauppahalli Pikku Hukka.

Kauppahalli Joensuu sai 13 694 ääntä eli 70 prosenttia annetuista äänistä. Kauppahalli Pikku Hukan lukemat olivat 2 815 (14,5), Torihallin 1 902 (10) ja Torihalli Pikku Hukan 1 048 (5.5).

– Tärkeintä on, että Kauppahalli Joensuusta tulee keskustaa merkittävästi elävöittävä ja ympärivuotinen kokonaisuus. Tavoite on tehdä kaupunkilaisille ja matkailijoille yhteinen olohuone, jonne halutaan kokoontua. Asiakkaiden ostokäyttäytyminen lopulta määrittelee sen mitä liiketoiminta rakennuksessa on, PKO:n toimitusjohtaja Juha Kivelä sanoo.

– Vanhanmallinen kauppahallitoiminta lihatiskeineen ei ollut aiemmassakaan hallissa liiketaloudellisesti elinvoimaista. Joensuun volyymeillä ei ole realismia haaveilla samanlaisesta tarjonnasta kuin isommissa kaupungeissa. Siksi päädyimme toisenlaiseen konseptiin, koska kyselyjen mukaan kahvila-, leipomo- ja ravintolapalveluille sekä erikoiskaupan palveluille on eniten tilausta, Kivelä sanoo.

Kauppahallissa kahvila-, kotileipomo- ja ravintolapalveluja tarjoavat Houkutus, La Festa ja Kotileipomo Honey Bee. Houkutus sekä La Festa jatkavat toimintaansa Joensuun keskustassa myös nykyisissä osoitteissaan ja avaavat kauppahalliin täysin uudet ravintolat. Kotileipomo Honey Beellä on toimipaikka Liperin Käsämässä, joka jatkaa toimintaansa ja yrittäjä avaa Kauppahalliin täysin uuden toimipisteen. Erikoistavarakaupan palveluja tarjoava Emman Puoti siirtää toimintansa Torikatu 23 E:stä kauppahalliin.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä