Julkaistu 

Kulttuuri: Joensuuhun avattiin uusi elokuvateatteri Kino Sihis

Kino Sihis sijaitsee Teatteri-Traktorin pyörittämässä Kulttuuritehdas Siihtalassa Nurmeksentiellä. Kino Sihis sijaitsee Teatteri-Traktorin pyörittämässä Kulttuuritehdas Siihtalassa Nurmeksentiellä.

Joensuuhun on avattu uusi elokuvateatterisali Kino Sihis, Pohjois-Karjalan elokuvayhdistys ry tiedottaa.

Kino Sihis sijaitsee Teatteri-Traktorin pyörittämässä Kulttuuritehdas Siihtalassa Nurmeksentiellä.

– Kino Sihiksen ohjelma keskittyy muun muassa genre-elokuviin, pohjoismaisiin elokuviin, dokumentteihin, riippumattomiin tuotantoihin sekä art house -elokuviin eri puolilta maailmaa. Kino Sihiksen toiminnasta vastaa Pohjois-Karjalan elokuvayhdistys, tiedotteessa kerrotaan.

 

Pohjois-Karjalan elokuvayhdistyksen elokuvasihteerin Jarkko Kuittisen Kino Sihiksessä toteutuu vuosien unelma.

- Keskitymme erityisesti siihen palaseen elokuvakulttuuria, jota ei aiemmin ole saatu Joensuuhun. Kino Sihiksen rooli on sama kuin vaikkapa Kuvakukolla Kuopiossa tai Kino Auroralla Jyväskylässä. Tapahtumien ja erikoisnäytösten ohella esitetään myös sellaisia uutuuselokuvia, jotka eivät mahdu Elokuvateatterikeskus Tapion ohjelmistoon. Ei missään mielessä olla Savon Kinojen kilpailijoita, vaan yhteistyö on tiivistä.

Kino Sihis syntyi, kun Kulttuuritehdas Siihtalan tekniikka päivitettiin elokuvateatteritoimintaan sopivaksi. Kulttuuritehtaan iso näyttämö on nyt virallisesti elokuvateatterisali.

Salin valkokangas on seitsemän metriä leveä ja saliin mahtuu kaksisataa katsojaa.  Kino Sihiksen toiminnan aloitukseen on saatu tukea Pohjois-Karjalan maakuntaliitolta ja Karjalaisen Kulttuurin Edistämissäätiöltä.

 

Kino Sihis on aloitellut toimintaansa jo viime vuoden puolella, mutta varsinaisia avajaisia vietetään ensi viikonloppuna 18.–19.3.,  jolloin tarjolla kolme pääsymaksutonta näytöstä.

Lauantaina kello 18.30 nähdään ennakkonäytöksenä Jouko Aaltosen dokumentti Miten korjata maailma. Se valottaa 2000-luvun alun aktivismia ja suoran toiminnan liikkeitä Suomessa.

Lauantain nähdään ranskalaisen Julia Ducournaun ohjaama Titane ja sunnuntaina Giuseppe Tornatoren ohjaama Cinema Paradiso.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä