Julkaistu    |  Päivitetty 
Karjalainen

Kätevä käytössä ja junallekin ehdittiin

Venga, mitähän sekin tarkoittaa?

Jos kysymystä tarkastelee espanjalaisittain, päästään Karjalan Heilin autotoimituksen mukavuusalueelle eli verbaliikan suon yli johtaville vapaan assosioinnin huojuville aasinsilloille.

Yksittäisenä sanana venga kääntyy (internetin mukaan) espanjasta suomeksi muotoon ”kuulepas” tai ”kuulkaahan”.

– No ennemmin tietysti Kia kuin Viijjatti, sanoi tuttava rasvanäppi Nesteen baarissa. Lausunnon oli tarkoitus osoittaa, ettei kaveri erityisesti arvostanut Kiaa, monien mielissä vielä suhteellisen nuorta automerkkiä.

Tarkempi tenttaus osoitti kuitenkin, ettei kaveri mitään tiennyt, vaan korkeintaan luuli tietävänsä: miehellä ei ollut lainkaan omakohtaista kokemusta merkistä.

Niin että venga, amigo eli kuulepas, lippahattumies. Tämä Kia on ihan kelvollinen auto. Seitsemän vuoden takuut ja kaikki.

Maanantaiaamu oli helvetinmoinen. Lapsiperheen normikähinöiden lisäksi oli vaimon auton huoltoon vientiä, anopin kyyditystä junalle ja sen sellaista sählinkiä. Vähän niin kuin löysät pois heti alkuviikosta

- meininki.

Venga palveli kriisissä hyvin. Kyytiin mahtui naisihminen kapsäkkeineen ja mukula tarhareppuineen. Kun rauha laskeutui, vaimon auto saatu huoltoon ja vaimokin vielä ajoissa töihin, autoradio palkitsi suorituksen lurauttamalla ilmoille Anssi Kelan rallin.

En voi kehua artistin kuuluvan ehdottomiin suosikkeihin, mutta autoista hän tietää jotain. Uudessa autossa on se oma hajunsa. Kela on tehnyt siitä laulunkin. Mies omisti taannoin Cadillacin vuodelta 1960. Ei ihan viisysi, mutta sellainen stereotyyppisen isosiipinen pirulainen sekin on.

Sen verran uuden auton haju ja Levottoman tytön poljento tarttui maanantaiaamun stressihormonien vaikutuksesta vapautuvan perheenisän runnakkoon, että vaimon duunipaikalta ohitustielle kaartaessa teki mieli vähän röyhäyttää. Tuli tehtyä yksi tai kaksi lähes tarpeetonta ohitustakin (ne kyllä ajoivat alle sallittua nopeutta, ihan totta).

Vengan tonninelisatasesta koneesta irtoaa juuri sopivasti potkua, ettei lähiöstä kotoisin oleva wannabe-mcqueen sentään ilmaan lennä, mutta ohi kyllä pääsee.

Maanantaina tuulikin oli tyyntynyt viikonlopun myrskylukemista ja auton alustalta saattoi odottaa normiolojen toimintaa. Suoraan se menee suoralla ja ei hötkyile ohitustien ramppiin kiihdyttäessäkään. Jos nyt jotain on sanottava, niin ohjaustuntuma on hieman – en nyt sano tunnoton, mutta – herkänsorttinen. Ainakin sellaisessa välimallin maantievauhdissa. Tehostin on sähköinen ja muuttuu ajonopeuden mukaan.

Mutta nämä ovat tietysti tottumuskysymyksiä. Kuuskyt-mallin Cadillacissa se vasta herkkä ohjaus on.

Koeajoauton pellin alla ei sentään murahdellut (moottoritilan äänieristys toimii kuin junan vessa), mutta hommansa hoiti 1,4-litrainen bensiinimoottori. 90 hevosvoimaa ja rapiat 137 newtonia vääntöä riittävät pukkaamaan vajaan 1300- kiloista Vengaa normiliikenteessä hyvin. Viisilovinen manuaali palvelee asianmukaisesti: kaupunkiliikenteeseen sopiva välitys löytyy helposti, ja kone jaksaa jarria ruuhkissa eteenpäin vähän isommallakin pykälällä.

Vaihtoehtoisia tekniikoita ovat 1,6-litran bensa (toimitetaan automaattina tai manuaalina) ja samankokoinen CRDI-diesel. Bensa tuottaa 124 hevosvoimaa ja 156 newtonmetriä, diesel 128 hevosvoimaa ja 260 newtonmetriä. Pienemmällä moottorilla päästään valmistajan mukaan 5,6 litraan satasella, isommalla bensalla 5,9 litraan ja dieselillä 4,5 litraan yhdistetyllä satasella.

Kooltaan Vengaa on luokiteltu ”mini-mpv:ksi” eli pieneksi tila-autoksi. Voi se olla sitäkin. Tai sitten keskikokoinen perheauto? Tai somankokoinen citymaasturi? Akseliväliä on kumminkin 2615 milliä eli vain 41 milliä alle Nissanin Qashqain.

Olipahan mikä oli: soveltuvuus arkiseen elämään tuli testattua ja todettua kiitettäväksi. Käy nyt ainakin kokeilemassa, jos olet tämän kokoluokan autoa vailla!

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä