Julkaistu    |  Päivitetty 
Karjalainen

Motoristiksi, maksoi mitä maksoi?

Mistä aloittaa? No ostamalla pyörän.

Viisaammaat jankkaavat ajoharjoittelusta, jopa ohjatusta sellaisesta, mutta ethän sinä sellaiseen itseäsi alenna. Olet sentään vedellyt 50- tai 60-luvulla menemään enoltasi perimällä Jawalla vaikka kuinka.

Ainakin yhtenä kesänä. Ainakin yhden viikon aikana.

Niin että olet vanha tekijä, jolle sopiva moottoripyörä on joku tuhatkuutioinen ja toistasataaheppainen.

Vähintään.Moottoripyöriä on tällä hetkellä Suomessa kenties enemmän kuin koskaan aiemmin. Käytettyjen maahantuonnin vapauduttua niitä on raahattu konttitolkulla maahamme Yhdysvaltojen ja Euroopan suuremmilta markkinoilta.

Tästä on aiheutunut se, että käytettyjen prätkien markkinat pullistelevat valikoimaa, ja myös hinnat ovat pudonneet merkittävästi.

Vaikka eletään (käytetyn) motskarimyynnin high seasonia eli sesonkia, löytyy netistä tälläkin hetkellä monenlaista mukavaa päristintä pikku rahalla.

Jos sinussa on pätkääkään rasvanäpin vikaa, pääset liikkeelle jo tuhatlappusella. Jos taas ruuvaus vieroksuttaa, on suositeltavaa sijoittaa prätkään vähintään paritonneroinen plus perusteellisen huollon hinta. Näin pääset ajelemaan ongelmitta ainakin ensimmäisen kesän ajan.

Seuraavana kesänä sinulla ei joka tapauksessa ole ajopelillesi enää mitään käyttöä: mielesi alkaa tehdä isompaa tai sitten olet huomannut valinneesi täysin väärän harrastuksen ja myyt pyörän pois kokonaan. Useimmiten tappiolla.

Kulunkipuolelle on lisättävä myös vakuutus. Niiden hinnoittelu muuttui joitakin vuosia sitten teho-painoperusteiseksi. Eli iso moottori ei automaattisesti tarkoita valtavaa vakuutusmaksua.

Karkeasti voi laskea, että aikamiehelle (tai naiselle) sopivan motskarin saa liikennevakuutukseen vuodeksi halvimmillaan parilla, kolmella sadalla eurolla.

Sitten tarvitaan ajovarusteet, joiden valinta on kiinni lähinnä tyylisilmästäsi.

Käyttötarkoitus olisi tietysti hyvä pitää mielessä, mutta jos nyt esimerkiksi jostakusta halpatuotannon maasta paikallismarketin räkkiin roudatussa ”prätkärotsissa” on hyvät hapsut hihoissa, se ajaa tietysti ilman muuta edelle. Sitten vielä kypärä, hanskat, kengät.

Noin. Olet valmis. Tien päällä tavataan!

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä