Julkaistu    |  Päivitetty 
Karjalainen

Raparperin matka makuhermojen ympäri

Parhaillaan on käynnissä raparperin kovin satokausi ja raparperit ovatkin parhaimmillaan nuorina varsina ennen juhannusta.

Kesän ensimmäisiä raparperinvarsia ei tarvitse kuoria, mutta myöhemmän sadon puumaisemmat varret kannattaa tarpeen vaatiessa kuoria kevyesti. Parhaimmillaan tuottoisasta raparperista saa kerättyä satoa pitkälle syksyyn ja satoa riittää naapureillekin jaettavaksi. Valikoi mehuun mahdollisimman punaisia varsia kauniin värin saamiseksi, kiisselissä kauniimpia ovat vihertävät varret, ja mansikka on oiva makupari raparperille missä vain.

Keittiössä hävikkiä voi välttää monella tavalla, ja mehunkeitto on niistä hyvä esimerkki: käytän aina mehunkeitossa syntyneen jämämassan joko hilloon, kiisseliin tai vaikkapa piirakkaan.

Tässäpä siis teille ihana ja helppo mehuohje, jossa ei tarvita mehumaijaa ja perskoista keittyy vielä näppärästi muutama purkillinen hilloa.

Ja eihän raparperikausi ole mitään ilman kunnon piirakkaa, tällä kertaa piiras saa makua mantelista! Herkullista keskikesän juhlaa kaikille Suur-Heilin lukijoille!

Hanna Suhonen

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä