Julkaistu    |  Päivitetty 
Karjalainen

Kaivoksella pääsevät pienem mätkin kurvailemaan

Kiisu-hallin 1  000 neliön katetuista hulppeista tiloista noin 700 neliötä on varattu mikro-autojen käyttöön. Lisäksi paikalla on erillinen huoltokontti, jossa on wc- ja pukeutumistilat. Rata on auki vajaan parin kuukauden ajan elokuun 2. päivään saakka joka päivä. Muuna aikana radalle pääsee tilauksesta.

– Rata on suunniteltu ennen kaikkea nuorille ja lapsille sekä ensimmäistä kertaa kokeileville aikuisille, yrittäjä Joonas Belov tähdentää.

Varsinaista ikärajaa ei ole Belovin mukaan radalle pääsyyn laitettu. Tiloissa ja radalla ajetaan varsinaisesti vain talon omilla autoilla. Yksi ajokerta kestää kymmenen minuuttia. Pienemmille kuskeille on varattu omat pienemmät autot ja varttuneemmille kuskeille neljä isompaa Hondan moottorilla varustettua Dino-mikroa.

– Ihan pienimmille formulakuskin aluille meillä on lisäksi ulkona hiekkarata mönkkäreille, Belov kertoo.

Vanhan kaivoksen radalla ajettavaa huippunopeutta Joonas Belov ei lähde arvailemaan, mutta vauhtia on tarpeeksi tilaan ja rataan nähden. Mutkat on rakennettu vasta-alkajat huomioiden loivemmiksi.

– Radalla on ajanotto-järjestelmä ja kukin kuljettaja saa ajon jälkeen raportin, josta selviää kunkin kierroksen rata-aika, hän selvittää.

Radan rakentamiseen tarvittiin liki 1000 autonrengasta, jotka on sidottu yhteen metallipannoituksella. Radan henkilökuntaan kuuluu joensuulainen Joni Wager ja kontiolahtelainen Jonna Lappalainen.

Belov on toiminut helmikuusta lähtien Joensuun Karting Centerin yrittäjänä ja hyvät kokemukset antavat uskoa myös Vanhan kaivoksen radan menestymiseen.

– Joensuussa kävijöitä on riittänyt hyvin ja varsinkin kesän aikana on tulossa paljon polttariporukoita kisailemaan. Myös yritykset käyttävät aktiivisesti kartingia, hän kiittelee.

Ajamaan tulijat saavat paikanpäältä kypärän, alusmyssyn, ajohaalarin. Järjestäjien toiveena on, että ajajat varaavat ajoon sopivat jalkineet, esimerkiksi lenkkarit.

– Toivotaan että tulee hyvä kesäsesonki ja riittää turisteja ja paikallisia kuskeja ajelemaan, nuori yrittäjä pohtii.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä