Julkaistu    |  Päivitetty 
Karjalainen

Cityjuhannuksen survival-opas

1. Varaa grillattavaa.

Etenkin niille kaupunkilaisille, joilla on oma piha, grillaaminen on suorastaan pakollinen rituaali. Ritilälle varataan riittävästi lihaa, makkaraa ja jos jotain kasviksia, niin ainakin ne kääritään pekoniin.

Tähän liittyy olennaisesti myös grillin kesäkunnon tarkastaminen, ellei sitä jo ole ehtinyt alkukesän alkulämpimillä tekemään: kaasupullo on täynnä ja viime syksyn viimeisen session jäljiltä kannen alta löytyvät yllätykset putsattuna. Hiiligrillimiesten on syytä varmistaa myös sytytysnestevaraston saldo.

2. Juomat.

Sen kummemmin hurskastelematta lienee kuitenkin kohtuullista muistuttaa, että kaikenlaisia alkoholittomiakin nykyisin löytyy.

3. Fillarit.

Cityjuhannukseen liittyy olennaisesti kaupungilla liikkuminen. Joensuun tapauksessa se onnistuu mitä mainioimmin polkupyöräillen, onhan kaupunkimme muun muassa männävuoden virallinen pyöräilykaupunki.

Pumppaa kumit, kiristä ja voitele ketjut, tsekkaa jarrut ja etsi lukko avaimineen käsille.

4. Sauna.

Sauna on hyvä lämmittää jo alkuillasta, tai vaikka iltapäivästä, jotta ehtii ajoissa liikkeelle. Ellei sitten halua viettää juhannustaan kokonaan kotioloissa. Sallittuahan sekin on. Outoa, mutta sallittua.

5. Uiminen.

Mikäli Suomen juhannus joskus yllättäisi, tämäkin saattaisi olla mahdollista. Muillekin kuin avantouinnissa karaistuneille Joensuun Jääkarhuille. Nyt simmareita on turha etsiskellä, ei se vesi ehdi lämmitä enää millään siihen pisteeseen, että siinä normaali ihminen uimaan pystyisi.

6. Kokko.

Kun on ensin alun perin pyhästi päättänyt, ettei aio poistua kämpiltä koko mittumaarina, sitten empinyt alkuillan päätöstään ja lopulta viime hetkillä pyörtänyt sen, on hyvä hypätä huolletun fillarin satulaan ja hurauttaa sinne, minne iso osa kaupunkioloissa juhannustaan viettävistä joensuulaisista suuntaa: Hasanniemeen kokolle.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä