Julkaistu    |  Päivitetty 
Karjalainen

Rock, ruoka ja rakkaus

Joensuussa alkaa koko vuoden tapahtumarikkain viikko, kun Ilosaarirock lukuisine oheistapahtumineen valtaa kaupungin. Ilovaarirockia unohtamatta.

Itselleni Ilosaarirock on varmasti vuoden kohokohta ja olenkin puolet elämästäni ollut mukana talkoolaisena tekemässä oman pienen osuuteni rokkiviikonlopun eteen.

Joensuun maine leppoisana rock-kaupunkina on monikymmenvuotisen tapahtumaketjun lopputulos ja tiedänpä nuoria, jotka ovat valinneet opiskelukaupungikseen Joensuun juurikin monipuolisen kulttuuritarjonnan takia.

Esimakua rokkiin kävin hakemassa Farmari-messuilta ja nautiskelin Joensuun Popmuusikoiden ylläpitämässä Kerubi-tapahtumaravintolassa herkullista lähiruokaa. Oli hauska huomata, kuinka maatalousväen ja rokkareiden yhteistyö sai aikaan varmasti monille kymmenille tuhansille ihmisille ikimuistoa makuelämyksiä.

Ilosaarirockissa ruokatarjontaa on vegaanisesta lähilihaan, ja muutaman vuoden ajan pop-up –burgeriravintola on hellinyt vaativampiakin makuhermoja, mikäli perinteiset kebabpannut tai makkaraperunat eivät houkuttele.

Nuorempana yksi Ilosaarirockin sivujuonne oli se, kun järjestin ystävilleni pienet pannukakkukahvittelut rokin jälkeen, useamman vuoden ajan. Nyt pellillä paistettavat pannukakut ovat vaihtuneet pieniin annoslettuihin ja tukevampaan tarjontaan brunssin muodossa.

Festivaaliväen vaatimukset ovat varmasti kasvaneet vuosi vuodelta ja sen huomaa myös monipuolistuneessa ruokatarjonnassa. Enää vatsaansa ei tarvitse täyttää lämmenneillä lähikaupan kolmioleivillä, rasvaa tihkuvilla eineksillä tai ohrapirtelöllä.

Muun muassa Hans Välimäki on ollut useilla festareilla gourmet-ruokineen ja Helsingissä järjestetään eri huippuravintoloiden ruokailoitteluja Taste of Helsingin merkeissä. Hyvä juttu!

Syntyperäisenä joensuulaisena on ihana huomata, kuinka myös omasta kaupungistamme ponnistaa uusia tähtiä ruokakartalle – Kerubin ja Big D’s BBQ & Wings’n lisäksi on mainittava reilun vuosikymmenen festarikansan vatsoja hellineet vietanamilaiset annokset ja tänä vuonna edellä mainittujen lisäksi hyvän tilin tekevät varmasti myös monet muut torilta tutut ruokakojut.

Itse en aio rokkiviikonloppuna häärätä sen suuremmin keittiössä, mutta mikäs sen paremman aloituksen ikimuistoiselle viikonlopulle antaa kuin kunnon brunssi! On mukava kerätä itselleen tärkeät ihmiset ympärille, kokkailla pieniä maistuvia herkkuja, nostella pöytään erilaisia kippoja täynnä purtavaa ja nostattaa tunnelmaa ennen Laulurinteelle siirtymistä.

Muun ravitsemuksen saavat viikonlopun ajan hoitaa festarialueen ruokakojut, joita on hirmuinen määrä. On siis varaa valita fiiliksen ja parhaan menun perusteella ja testata jotain sellaista, jota ei välttämättä normaalisti kaupungista saa.

Pientä ruokaraporttia onkin luvassa festarikansalle ainakin Instagramissa tunnuksella @cebicinkeittio. Kannattaa seurailla!

Siispä nauttikaa rokkiviikonlopun tunnelmasta ja osallistukaa eri tapahtumiin, käyttäytykää siivosti ja muistakaa olla roskaamatta. Niin meillä kaikilla – rokkaavilla, lähialueen asukkailla ja kaupunkilaisilla – on edessä onnistunut viikonloppu ja seuraavat 51 viikkoa aikaa odotella innolla seuraavaa rokkiviikkoa. Laulurinteellä tavataan!

Hanna Suhonen

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä