Julkaistu    |  Päivitetty 
Maija Palojärvi

Kahvakuula kelpaa edelleen

Alkusyksy on uusien ja uudelleenkäynnistettävien harrastusten aikaa. Urheiluvälineosastoilla on jo valmistauduttu syksyn sisäliikuntainnostukseen. Prisman urheiluvälineosaston myyntipäällikkö Marko Romppanen kertoo, että siinä missä kuntosalien kalenterit ja kansalaisopistojen jumpat alkavat pyöriä totuttuun tapaan, myös kotikuntoilijat innostuvat arkeen paluusta.

– Loppukesällä on selkeä piikki myynnissä, toinen joulun aikaan, Romppanen kertoo.

– Kahvakuula on edelleen suosittu. Tasaisesti menee myös käsipainoja, jumppapalloja ja pilatesrullia, sekä jumppamattoja, Romppanen kuvailee kotikuntoilijan vakiovarusteita.

Pieni alkaa olla valttia kotikuntoilulaitteissa. Marko Romppanen toteaa, että kotikuntoilulaitteiden painotus on siirtynyt viimeisen viiden vuoden aikana isoista kuntopyöristä ja crosstrainereista pienempiin, kuntoa ja liikkuvuutta ylläpitäviin apuvälineisiin.

– Pelkästään crossareita saattoi olla 3-5 eri mallia myynnissä. Tänä päivänä kysynnän vuoksi pidetään myynnissä lähinnä menevimmän hintaryhmän tuotteita, Romppanen kuvailee.

Myös Marko Savinainen Intersportilta toteaa, että isoja kuntokeskuksia ostetaan vähemmän.

– Selvä lasku on esimerkiksi soutulaitteissa ja kuntopyörissäkin. Enemmän menee pienempiä välineitä, kuten pilatesrullia ja esimerkiksi Selätin-selkälaitetta, Savinainen kuvailee.

Suomen Polkupyörätukun valikoimista löytyy pyörien lisäksi myös tarvikkeita kotikuntoiluun. Liikkeen myymäläpäällikkö Aku Tahvanainen toteaa, että fitness-innostus näkyy kotikuntoilulaitteissa.

Esimerkiksi crossfitin harrastajat suosivat vapaita painoja. Tahvanaisen mukaan myös Polkupyörätukulla pilatesrullia ja kahvakuulia menee tasaiseen tahtiin. Perinteisempiä isoja kuntokeskuksiakin on silti valikoimissa.

– Weiderin kuntokeskuksen lisäksi valikoimiin on tulossa Hammer-merkkinen laite Saksasta. Valikoimissa on myös perinteistä crossaria ja kuntopyörää. Kotikuntoilu tuntuu olevan nousussa, Tahvanainen tuumii.

Tulosten seuraaminen ja kirjaaminen ylös ovat tätä päivää myös arkiliikkujille. Omien suoritusten seurantaan löytyy mittareita ja sovelluksia joka lähtöön.

– Perussykemittareita löytyy esimerkiksi Polarilta ja Fitbitiltä. Oma lukunsa ovat puhelimien kautta käytettävät tuotteet, Marko Romppanen kuvailee.

Savinainen toteaa, että saatavilla on paljon myös erilaisia puhelinsovelluksia, mutta niiden tarkkuuksissa voi olla suuriakin eroja.

– Aktiivisuusrannekkeet tulivat pari vuotta sitten. Perusmalleja saa alle satasella.

Mikäli talvipyöräilyn sijaan haluaa kuluttaa kalorinsa sisätiloissa, kunnon hifistelijälle löytyy muun muassa nettiin yhdistettävä kuntopyörä. Googlen karttasovellusten ja ohjelmiston avulla voi polkaista Tour de Francen virallisille reiteille lähtemättä koskaan ovestaan ulos.

Pyörän hinnalla tosin saattaa päästä jo matkustamaan autenttisille paikoille.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä