Julkaistu    |  Päivitetty 
Arttu Käyhkö

Mitä nyt: Ase narikkaan ja knalli päähän!

Peruskuntohan voi moisista oireistakin huolimatta olla ihan kelvollinen, mutta kenties harjoittelu kaikkien taiteenlajien välillä ei ole ollut ihan tasapainossa? Perusvirhe kulttuurikunnon treenauksessa, ei treenata monia eri taiteenlajeja vaan pitäydytään omassa suosikissa.

Noissa nimissä olisi kyllä ideaa! Hämäisivät sopivasti, etteivät kirjastokammoiset ja museokokemattomatkaan säikähtäisi pois jo heti kättelyssä.

Ei ole kuulunut yhteydenottoja. Tässä aikataulussahan saadaan aikaan kulttuurikunnon parantaminen. Tulosten ylläpito onkin sitten se, mikä kysyy itsekuria ja aktiivisuutta.

Lähtötason testaustapa riippuu vähän siitä, tähdätäänkö kulttuurin HC-tasolle ja pyritään parantamaan kulttuurivoimakuntoa vai pyritäänkö hyvään kulttuurikestävyyskuntoon. Kyllä valmennettavat jossain vaiheessa Carelia-saliin istutetaan ja siinä vaiheessa on vain luotettava valmentajaan ja nautittava, vaikka klassinen musiikki ensin oudolta tuntuisikin.

Pelikuviot ja kentät ovat kyllä meillä molemmilla selvillä ja seisomme molemmat niiden takana ja uskomme omaan tekemiseen ja siihen, että kaikki sitoutuvat tähän ihan sataprosenttisesti ja että tiimi tekee hyvää työtä ja ja ja… Riidoilta on vältytty.

Ase jätetään narikkaan kyllä tai ihan kotiin asti. Sanan säilä riittää kulttuuririennoissa, tai oikeastaan hiljaahan siellä kirjastossa pitää olla ja museoissa kanssa ja vakavalla mielellä myös. Konserttiinkin mennään vain puku päällä ja knalli päässä, ei se slipoveri vielä ole riittävän juhlava. Jos nyt jotain hirvimetsästyksenpunaista haluaa, niin kravatti ja taskuliina sävysävyyn käyvät.

Kulttuurimaajoukkueella varmaankin on käytössä tuommoinen huikea valmentaja-arsenaali. Täällä maakuntatasolla voi vain haaveilla moisesta, katkera en ole mutta kuitenkin.

Henkilökohtaisesti kannatan pullan syöntiä aina ja joka paikassa. Tarkoitus on parantaa valmennettavien kestävyyttä eri pullatasoilla: peruspulla- ja pitkopulla-taso ovat vielä ihan aloittelijoille toisin kuin voisilmä- ja korvapuustikunto, joihin päästäneen vuoden loppuun mennessä.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä