Julkaistu    |  Päivitetty 
Kimmo Rantanen

Ura päättyi vammaan debyyttikaudella

Pelikentällä loukkaantuminen ei ole jotain, jota tapahtuu pelkästään muille, vaan joskus se saattaa osua omalle kohdalle. Tämän tietää myös amerikkalaista jalkapalloa pelannut joensuulainen Noora Nuutinen. Laitahyökkääjänä naisten I-divisioonassa esiintynyt 26-vuotias Nuutinen ei ehtinyt olla lajin parissa pitkään. Hän liittyi Joensuun She-Wolvesin harjoitusvahvuuteen helmikuussa, mutta jo debyyttikautensa alkajaisiksi hän loukkasi vakavasti eturistisiteensä.

Toukokuinen vamma päätti Nuutisen kauden ja pohdinnan jälkeen koko uran. Hän suhtautuu lopettamispäätökseen tyynesti.

– Loukkaantumistilanteessa ei ollut edes kontaktia. Kuulin vain jalassa napsahduksen ja seuraavaksi olinkin jo sairaalassa ensiavussa. Ilman loukkaantumista olisin jatkanut pelaamista jonkun aikaa, mutta töiden takia jouduin jättämään jatkuvasti harjoituksia ja otteluita väliin.

Nuutisen mukaan amerikkalaisen jalkapallon kaltaisessa fyysisessä lajissa kattava vakuutusturva on välttämätön.

– Amatööriurheilija voi pelata ilman urheiluvakuutusta, mutta seuran puolelta tuli selkeä viesti siitä, että vakuutus täytyy ottaa. She-Wolvesissa kaikilla on vakuutus viimeistään sarjakauden alkaessa.

Amerikkalainen jalkapallo on monessa vakuutusyhtiössä kokonaan ei-korvattavien lajien listalla. Hinnasta sopimalla vakuutusturvan hoitokulukaton voi määrittää 100 000 euroon asti. Nuutisen vakuutusehdot korvaavat hoitokuluja maksimissaan 10 000 euron edestä.

– Vakuutus maksoi 600 euroa vuodessa. Minun olisi ollut järkevää ottaa lisäksi päivärahavakuutus, koska olen sairasloman takia joutunut olemaan poissa töistä, Nuutinen myöntää.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä