Julkaistu 

Pohjois-Karjalan museo Hilma kerää sateenkaarimuistoja

Kerrottu muisto voi olla esimerkiksi muisto ensimmäisestä Pride-tapahtumasta. Kuva vuoden 2019 Pride-tapahtumasta. Mikko Makkonen Kerrottu muisto voi olla esimerkiksi muisto ensimmäisestä Pride-tapahtumasta. Kuva vuoden 2019 Pride-tapahtumasta.

Pohjois-Karjalan museo Hilma kerää syyskuussa vähemmistöhistoriaan liittyviä muistoja maakunnan alueelta. Toistaiseksi museon kokoelmissa on hyvin vähän sukupuoli- tai seksuaalivähemmistöihin liittyviä esineitä, kuvia tai arkistomateriaalia. Muistoja kerätään 25.9.2021 saakka. Pohjois-Karjalan museo ottaa vastaan myös aihepiiriin liittyviä esine- ja valokuvalahjoituksia.

Sateenkaarimuisto voi olla esimerkiksi henkilökohtainen kokemus vähemmistöön kuulumisesta tai muisto ensimmäisestä Pride-tapahtumasta. Museot tallentavat myös nykyaikaa, joten muiston ei ole välttämätöntä olla vuosikymmenten takaa. Muiston voi jakaa museolle anonyymisti Webropol-lomakkeen kautta. Linkki lomakkeeseen on Pohjois-Karjalan museon verkkosivuilla osoitteessa pohjoiskarjalanmuseo.fi.

Kerätystä aineistosta tehdään nostoja museon sosiaalisen median kanaviin Pohjois-Karjala Pride -viikolla 22.–25.9.2021. Museo huolehtii vastaajien anonymiteetista muistoja julkaistaessa.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä