Julkaistu 
Hanna-Mari Lappalainen

Joulukeräykset käynnistyvät taas – Joulupuu- ja Joulukassikeräykset alkavat ensi viikolla

Joulukasseihin sisällytetään muun muassa säilykkeitä ja joulusuklaata. Pia Paananen Joulukasseihin sisällytetään muun muassa säilykkeitä ja joulusuklaata.

Viime jouluna yli 72 000 lahjapakettia lapsille kerännyt Joulupuu-keräys järjestetään tänäkin vuonna ympäri Suomen. Keräys tullaan järjestämään myös Joensuussa ja Kontiolahdella.

Valtakunnallisella tempauksella kerätään joululahjoja esimerkiksi sosiaalihuollon piirissä oleville lapsille ja nuorille, jotka voivat olla vaarassa jäädä ilman joululahjaa. Keräykseen voi osallistua tuomalla lahjapaketin oman paikkakunnan paikalliskeräykseen tai tekemällä rahalahjoituksen sähköisesti osoitteessa ejoulupuu.fi.

– Kuka tahansa voi tuoda lahjan Joulupuu-keräykseen. Pienet lapset toivovat esimerkiksi satukirjoja, legoja ja askarteluvälineitä. Teinit haaveilevat vaateliikkeiden lahjakorteista, urheiluvälineistä ja leffalipuista. Eniten on tarvetta teinien lahjoille, kertoo Joulupuu ry:n toiminnanjohtaja Doris Tuohimaa.

Joulupuu-keräys alkaa Joensuussa maanantaina 22. marraskuuta ja päättyy sunnuntaina 12. joulukuuta. Lahjat toimitetaan keräyspisteelle ja lahjaan kiinnitetään keräyspisteiltä saatava pakettikortti, johon kirjataan lahjan saajan sukupuoli, ikä sekä paketin sisältö. Lahjan tulee olla käyttämätön, joko itse tehty tai ostettu.

Joensuussa ja Kontiolahdella keräyspisteitä ovat muun muassa Alko Joensuu Prisma, Alko K-Citymarket Pilkko, Joensuun pääkirjasto, K-Citymarket Joensuu Keskusta, K-Market Ankkuri, K-Market Kontiolahti, K-Market Omppu, Nepenmäen kirjasto, Prisma Joensuu sekä Tokmanni Joensuu Raatekangas. Kaikki paikalliset keräyspisteet, lahjaehdotukset ikäryhmittäin sekä lisätietoa keräyksestä löytyy verkkosivuilta joensuu.joulupuu.org.

Joensuun evankelis-luterilaisten seurakuntien Joulukassikeräys käynnistyy niin ikään ensi viikolla. Keräyksellä tuetaan paikallisten vähävaraisten joulun viettoa jouluisilla ruokakasseilla.

Keräys järjestetään Joensuun, Rantakylän ja Vaara-Karjalan seurakunnissa 24.11.–15.12., Pielisensuun seurakunnassa 24.11.–10.12. ja Pyhäselän seurakunnassa 29.11.–3.12.

Keräykseen voi osallistua lahjoittamalla seurakuntiin vakiosisältöisiä joulukasseja, jotka diakoniatyöntekijät toimittavat avun tarpeessa oleville ennen joulua. Lahjoitettavien kassien arvo on noin 25 euroa. Kassit sisältävät muun muassa puuroriisiä, perunamuusijauhetta, säilykekeittoa ja kahvia. Mukana on myös jouluisia tuotteita, kuten glögiä, pipareita ja joulusuklaata.

Joulukassin sijaan seurakuntaan voi toimittaa myös lahjakortteja valitsemaansa liikkeeseen sopivaksi katsomallaan summalla. Avun tarpeessa olevia voi tukea myös tekemällä rahalahjoituksen verkossa. Joensuun ev.lut. seurakunnat avaavat oman, yhteisen joulukeräystilin osoitteeseen www.kotimaanapu.fi ajalle 24.11.–26.12.2021.

Joulukassien tarkan sisällön ja joulukassien vastaanottopisteet ja -ajankohdat voi tarkistaa seurakuntien joulusivustolta osoitteesta www.hoosianna.fi.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä