Julkaistu 

Itä-Suomen aluehallintovirasto on käynnistänyt arvioinnin koronarajoitusten tarpeesta Pohjois-Karjalassa

Itä-Suomen aluehallintovirasto on käynnistänyt arvioinnin koronarajoitusten tarpeesta Pohjois-Karjalassa Irma Lehikoinen

Itä-Suomen aluehallintovirasto on käynnistänyt arvioinnin yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten rajoittamisen tarpeesta Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakuntien alueilla koronaepidemiatilanteen huononemisen vuoksi, aluehallintovirasto tiedottaa. Pohjois-Karjalassa todettiin viime viikolla 121 koronatartuntaa, joka on koko epidemia-ajan korkein lukema maakunnassa.

Arviointia varten Itä-Suomen aluehallintovirasto on pyytänyt Pohjois-Savon sairaanhoitopiiriltä ja Pohjois-Savon kuntien ja kuntayhtymien terveystoimilta sekä Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymältä Siun sotelta asiantuntija-arviota tartuntatautilain 58 §:n mukaiselle päätökselle asetettujen edellytysten täyttymisestä tiistaihin 30.11.2021 mennessä.

– Aluehallintovirasto voi tehdä päätöksen kokoontumisrajoituksista vain, jos se on välttämätöntä epidemian leviämisen estämiseksi useamman kuin yhden kunnan alueella. Yksittäistä kuntaa koskevissa päätöksissä toimivalta on kunnan tartuntataudeista vastaavalla toimielimellä, kertoo aluehallintoylilääkäri Tiina Reijonen.

Arviot saatuaan Itä-Suomen aluehallintovirasto tekee mahdolliset päätökset siten, että ne voisivat astua voimaan aikaisintaan 3.12.2021.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä