Julkaistu 

Niinivaaran S-market on 1.12. alkaen auki ympäri vuorokauden

Niinivaaran S-market on 1.12. alkaen auki ympäri vuorokauden Kimmo Kirves

Keskiviikosta 1. joulukuuta lähtien S-market Niinivaara on avoinna joka päivä vuorokauden ympäri, Pohjois-Karjalan Osuuskauppa tiedottaa. S-market Niinivaara on PKO:n ja samalla koko maakunnan ensimmäinen päivittäistavarakaupan myymälä, joka on ympärivuorokautisesti avoinna.

– Osuuskaupan omistajat ja myös muut asiakkaamme ovat toivoneet tällaista mahdollisuutta, ja nyt vastaamme tähän toiveeseen. Muualta Suomesta marketien yöaukiolosta on jo kokemuksia, ja se on varmasti osaltaan poikinut toiveita myös meille, kertoo vähittäiskaupan toimialajohtaja Henrik Härkönen.

– S-market Niinivaaran yöajan aukioloa puoltaa Niinivaaran laella sijaitseva Pohjois-Karjalan keskussairaala, jonka toiminnan ansiosta alueella liikkuu ihmisiä koko ajan ympäri vuorokauden. Me mahdollistamme yöajan ostokset, ja asiakkaat sitten osoittavat onko niille kysyntää. Saatujen kokemusten pohjalta tehdään päätöksiä siitä, tuleeko tästä pysyvä käytäntö. Tällä hetkellä meillä ei ole suunnitelmia kokeilla ympärivuorokautista aukioloa muissa marketyksiköissämme, Härkönen jatkaa.

Pidempien aukioloaikojen myötä kaupassa tehtävien henkilötyötuntien määrä lisääntyy.

– Laajat aukioloajat tarjoavat nykyhenkilöstömme ilta- ja yövirkuille uudenlaisia työmahdollisuuksia. Lisäksi olemme palkanneet kuusi uutta myyjää, marketpäällikkö Lassi Taren toteaa.

Pidemmät aukioloajat antavat mahdollisuuden arjen joustoihin myös henkilökunnan näkökulmasta. Yötyötunnit merkitsevät monipuolisempien työaikojen lisäksi parempia ansaintamahdollisuuksia. Tarenin mukaan työvuorosuunnittelussa huomioidaan sekä henkilökunnan toiveet että soveltuvuus yötyöhön. Työvuorosuunnittelussa toimitaan vapaaehtoisuuden pohjalta, eikä ketään tulla Tarenin mukaan pakottamaan yövuoroihin.

– Työntekijöiden palautumiseen kiinnitetään työvuorosuunnittelussa erityistä huomiota, Taren linjaa.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä