Julkaistu    |  Päivitetty 
Hanna-Mari Lappalainen

Jouluinen rahajahti kannustaa ihmisiä liikkeelle

Jesse Turunen (vas.) ja Santeri Vehviläinen piilottavat Joensuun keskustaan joulukuun aikana kolme yllätyslahjapakettia. 
Kuva: Hanna-Mari Lappalainen Jesse Turunen (vas.) ja Santeri Vehviläinen piilottavat Joensuun keskustaan joulukuun aikana kolme yllätyslahjapakettia. Kuva: Hanna-Mari Lappalainen
Joensuussa voi osallistua joulukuussa jouluiseen rahajahtiin: kaupungin keskustaan piilotetaan joulukuun kaikkina kolmena ensimmäisenä lauantaina yksi lahjapaketti, jonka löytäjä voittaa rahapalkinnon.

Kuhunkin lahjapakettiin on piilotettu 100–200 euron suuruinen summa, jonka voi joko pitää itsellään tai halutessaan lahjoittaa kokonaan tai osittain valitsemaansa hyväntekeväisyyskohteeseen.

Rahajahdin takana ovat Karelia-ammattikorkeakoulun Y-akatemian opiskelijat Jesse Turunen, 26, ja Santeri Vehviläinen, 23. Turunen ja Vehviläinen toimivat muuttofirma Kantoapu Joensuun yrittäjinä. Yritys toimii nykyisin myös Kuopiossa, ja myös lahjatempaus järjestetään Kuopiossa samaan aikaan.

– Tavaroita kanniskellessa aina rupatellaan kaikenlaista, ja puheeksi tuli geokätköily. Siitä tuli sitten ajatus, että olisi kiva järjestää samassa hengessä jonkinlainen hyvän mielen joulutempaus, joka saisi porukkaa liikkeelle ja joka voisi antaa yhteistä tekemistä ihmisille, Turunen ja Vehviläinen kertovat.

Ensimmäinen yllätyspaketti on piilotettuna jonnekin päin keskustaa tämän viikon lauantaina 4. joulukuuta. Turunen ja Vehviläinen julkaisevat Kantoapu Joensuun Facebook- ja Instagram-tileillä kuvia lahjapaketeista sekä pieniä vihjeitä niiden sijainnista lähempänä kunkin paketin piilotusta. Toimintaohjeet lahjojen löytäjille löytyvät lahjapakettien sisältä.

Tarkemmin miehet eivät vielä Heilin toimittajalle lahjojen sijaintia avaa, mutta paljastavat kuitenkin, että kaikki niistä löytyvät aivan ydinkeskustasta. Näillä näkymin niitä voi olla sekä sisä- että ulkotiloissa.

– Toivomme, että lahjoista saatavat summat menisivät niin sanotusti oikeaan osoitteeseen näin joulun alla. Ne voi käyttää itse vaikka joululahjoihin, jos niihin ei ole muuten varaa, tai sitten ne voi lahjoittaa eteenpäin.

– Päätimme kuitenkin, että jos kukaan lahjojen löytäjistä ei lahjoita hyväntekeväisyyteen, me laitamme itse sinne jonkun summan omasta pussistamme. Näin varmistamme, että jotakin menee sinnekin suuntaan, Turunen ja Vehviläinen kertovat.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä