Julkaistu    |  Päivitetty 
Aimo Salonen

Paras mahdollinen kumppanuus

Hammaslääkärit Sari Lomu (vasemmalla) ja Sirkku Brander saivat innostettua kahvilan toimintaan myös perheenjäseniään. Keskellä poseeraava kaupunkikeskustayhdistys Virran toiminnanjohtja Katja Kolehmainen puolestaan sai yrittäjäkaksikon itsensä innostumaan. Leikkiporon nimi on Sven. Kuva: Aimo Salonen Hammaslääkärit Sari Lomu (vasemmalla) ja Sirkku Brander saivat innostettua kahvilan toimintaan myös perheenjäseniään. Keskellä poseeraava kaupunkikeskustayhdistys Virran toiminnanjohtja Katja Kolehmainen puolestaan sai yrittäjäkaksikon itsensä innostumaan. Leikkiporon nimi on Sven. Kuva: Aimo Salonen
Poron nimi on Sven, ja se on yksi osa torstaina avautuvaa kahvila Joulumieltä, jonka taustalta löytyvät hammaslääkärit Sari Lomu ja Sirkku Brander, joiden yhteistyö alkoi jo 20 vuotta sitten.

– Ollaan molemmat jouluhöpsöjä, ja sitten Sari rupesi puhumaan, että olisi kiva kokeilla kahvilan pitoa, kun tämmöinen tilaisuus avautui, Brander kertoo.

– Katjan kauttahan se idea tuli, Lomu viittaa Katja Kolehmaiseen, kaupunkikeskustayhdistys Virran toiminnanjohtajaan, joka vastaa koko torstaina avautuvasta Joensuun joulutorista.

Kolehmainen sanoo, että kahvila Joulumielen tulo torille on paras mahdollinen naimakauppa.

– Kun joulutoria alettiin suunnitella, johtotähtenä oli, että halutaan tarjota paikka, jonne joensuulaiset ja Joensuussa käyvät voivat tulla viettämään hetki iloista ja tunnelmallista joulun aikaa, Kolehmainen sanoo.

– Tänä vuonna haluttiin panostaa erityisesti hyvään mieleen ja lasten toiminnallisuuteen, koska koronavuosi on koetellut varsinkin lapsiperheiden arkea.

Kahvila Joulumielen ajatuksena on, että jos voittoa tulee, se menee suurimmaksi osaksi Joensuun lasten turvakodin hyväksi.

Kahvilan kautta kaksi perhettä tekee hyväntekeväisyyttä.

Branderin tytär, Turussa asuva graafinen suunnittelija, on luonut visuaalista ilmettä suunnittelemallaan logolla, joka tulee kahvilan joulumökin kylttiin. Muutenkin kaksikon läheisiä on rekrytoitu mukaan eri puolilta maailmaa.

– WhatsApp-ryhmässä soi joka päivä, kun perillisiä on auttamassa Kouvolasta ja Lontoosta saakka, Sari Lomu nauraa.

Kahvilasta saa muun muassa pieniä herkkupusseja, joista löytyvät fudgepalat yrittäjät ovat tehneet itse. Lomun anopilta Kirsi Lomulta tulee leipomuksia, ja puoliso Henri Lomu on hankkinut kahvilalle työntekijöitä.

Joulutori on avoinna 9.–22. joulukuuta maanantaista lauantaihin kello 10–17.

– Mökkejä on mahdollista pitää auki myös noiden aikojen ulkopuolella, vaikka sunnuntait onkin varattu yrittäjien vapaapäiviksi. Tiedän jo nyt, että torilta voi käydä hakemassa ainakin kalatuotteita vielä jouluaattoaamuna, Kolehmainen sanoo.

Joulutorilla on yhteensä kahdeksan mökkiä, joita voi varata myös yksittäisille päiville. Aivan täyteen varattuja päivät eivät ole.

– Varovaisuus on vielä näkynyt. Ihmiset ovat kyselleet, onko koronarajoituksia tulossa, ja nythän avi teki päätöksen, että ei ole, Kolehmainen sanoo.

Myyntimökkien lisäksi torille tulee karuselli sekä torilavalle ohjelmaa, joka sopii koko perheelle.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä