Julkaistu 

Mehtimäkihallia ei saada käyttöön koko ensi kevään aikana

Ilmanvaihto- ja sääolosuhteista johtuen hallin parketti on kuivunut liikaa. Myös siirtokatsomoiden valmistuminen viivästyy. Kimmo Kirves Ilmanvaihto- ja sääolosuhteista johtuen hallin parketti on kuivunut liikaa. Myös siirtokatsomoiden valmistuminen viivästyy.

Mehtimäelle valmistuvaa sisäpalloiluhallia eli Motonet Areenaa ei oteta käyttöön suunnittelussa aikataulussa vuoden 2022 tammikuun alkuun mennessä, tiedottaa Joensuun kaupunki.

Syynä käyttöönoton viivästymiselle on tiedotteen mukaan parketin liiallinen kuivuminen ilmanvaihto- ja sääolosuhteista johtuen sekä tilaajan erillishankintana olleiden siirtokatsomoiden valmistumisen viivästyminen. Siirtokatsomotoimittajan mukaan katsomoiden valmistumisen viivästyminen johtuu teräsrunkojen saatavuusongelmista.

– Tällä hetkellä on mahdotonta arvioida, milloin Motonet Areena saadaan käyttöön. Näin ollen on kaikkien käyttäjien ja kumppaneiden osalta reilua todeta, että Motonet Areena ei ole käytössä koko keväänä. Teemme varmasti kaikkemme, että halli saataisiin käyttöön aikaisemminkin, sillä tarve käytölle on suuri, sanoo Joensuun kaupungin liikuntajohtaja Timo Heinonen.

Motonet Areenan valmistumista ja käyttöönottoa arvioidaan säännöllisesti yhteisissä palavereissa rakennuttajan ja rakentajan kanssa. Motonet Areenan tilanteesta ja käyttöönoton aikataulusta tiedotetaan helmikuussa vuonna 2022.

Motonet Areenan on ollut tarkoitus vastata ennen kaikkea sisäpalloilulajien harjoitus- ja kilpailutoiminnan sekä Itä-Suomen yliopiston liikuntakasvatuksen tilatarpeisiin. Motonet Areenan käyttöönoton viivästyminen tarkoittaa muun muassa sitä, että Joensuu Areenan siirtoparkettia ei poisteta käytöstä vuodenvaihteessa, vaan se säilyy käytössä Motonet Areenan käyttöönottoon saakka. Myös Motonet Areenan valmistumiseen liittyvät vuorojakomuutokset astuvat voimaan vasta sitten, kun Motonet Areena on saatu täysipainoiseen harjoitus- ja kilpailukäyttöön.

Motonet Areenan käyttöönoton viivästyminen aiheuttaa myös ottelusiirtoja. Liikuntapalvelut käyvät ottelusiirrot läpi tapauskohtaisesti yhdessä urheiluseurojen kanssa.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä