Julkaistu    |  Päivitetty 
Pia Paananen

Sovitushuoneiden sisustustyylit kantrista glamouriin

Heli Räsänen seisoo juuri avaamansa vaatekaupan ovella ja esittelee liikkeensä mainosjulistetta.

– Tässä on Liisa-niminen sukulaiseni monen sukupolven takaa. Kuva on taittunut, mutta ajattelin jo pienenä tyttönä, että kun minusta tulee iso ja saan oman kaupan, niin tästä valokuvasta tulee kaupan logo.

Aika toteuttaa haave ja kaivella valokuva esille tuli viime kesänä. Samoissa tiloissa toiminut vaatekauppa, jossa Räsänen oli myymälänhoitajana, lopetti toimintansa.

– Halusin tilavan, valoisan, muuntuvan ja sellaisen, että paikassa on kaikille aisteille koettavaa.

Ja sitä Kummunkadulla oleva Helie tarjoaa: käsille on hiplattavaa vaatteissa. Taustalla soi rauhallinen musiikki, joka viestii aivoille, että nyt on hetki omaa aikaa.

Heli Räsäsen ja kaupanmyyjä Henna Jolkkosen ja heidän lähipiirinsä ideoimat ja toteuttamat säilytysratkaisut ohjaavat yhä uudelleen tarkentamaan katsetta: ovatko noiden nuppien päät oikeasti urkuharmonista?

Räsänen kertoo vaatevalikoiman painottuvan kauniisiin ja laadukkaisiin käyttövaatteisiin, joista saa sopivilla asusteilla myös menovaatteen.

– Liikkeellemme sopivaa lasten vaatemerkkiä vielä haemme.

Jolkkonen on panostanut myös sovitustiloihin: valita voi country-henkisen, höyhenillä somistetun enkelimallin tai glamour-sovitustilan.

Helien väki aikoo kehittää liikettä ja sen tarjontaa asiakkaiden toiveiden mukaan.

– Jos esimerkiksi tekemämme kaupan somiste kiinnostaa asiakasta, niin myymme somisteen hänelle ja keksimme tilalle uutta. Ja jo avajaisviikolla asiakkailla oli mahdollisuus tutustumisen aikana saada täältä pikameikki.

– Toivomme, että tästä kehittyy paikka, jossa voi käydä piipahtamassa, tarkistaa mitä uutta on tullut, onko mukavia oheistapahtumia tulossa, Heli Räsänen visioi.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä