Julkaistu    |  Päivitetty 
Marko Siintomaa

Koeajo: Hyundain maastohenkinen pikkuauto

Hyundai Bayon tuo maastohenkisyyttä pikkuautoluokkaan. Teknisessä mielessä se on lähinnä korotettu Hyundai i20 korkeammalla ajoasennolla. Kuva: Marko Siintomaa Hyundai Bayon tuo maastohenkisyyttä pikkuautoluokkaan. Teknisessä mielessä se on lähinnä korotettu Hyundai i20 korkeammalla ajoasennolla. Kuva: Marko Siintomaa

Pienten maastohenkisten autojen valikoima tuntuu kasvavan koko ajan. Hyundai i20 on Fiestan, Polon ja Yariksen kanssa kilpaileva automalli. Edellä mainituista (ja monesta muustakin) automallista löytyy nykyisin korotetut versiot. Hyundai Bayon on juuri tällainen eli korotettu versio i20:sta, jossa on korkeampi ajoasento.

Muuten maastohenkisyys jää fiiliksen tasolle, eikä näillä kannata juuri poiketa hiekkatieltä syrjään. Vetotapana on yleensä etuveto, ja (avustava) neliveto on harvinaisuus.

Sisällä näkymä on moderni ja raikas, mutta tarkempi tutustuminen paljastaa pinnoissa olevan paljon kovaa muovia. Kaikki kuitenkin vaikuttaa olevan omilla paikoillaan, ja eri toiminnoille on paljon nappeja, eikä kaikkea ole piilotettu keskinäytön valikoiden taakse.

Kuskin edessä oli koeajomallissa näytöllä toteutettu mittaristo, joka on näkymältään selkeä. Eri ajotilojen välillä näkymä muuttuu; esimerkiksi sport-asennossa näkymä muuttuu urheilullisen punertavaksi. Eniten ihastusta herättää suuri suomenkielinen keskinäyttö, joka on tässä kokoluokassa monipuolisuudessaan lähes omaa luokkaansa.

Android Auto ja Apple CarPlay löytyvät, tosin langallisena. Musiinkin kuuntelu onnistuu kuitenkin Bluetoothin välityksellä ilman johdon kytkemistä puhelimeen.

Näkymä keskinäytössä on sama kuin muissakin Hyundai/Kia-konsernituotteissa. Toiminnot ovat aika hyvin järjestyksessä, mutta joitakin toimintoja pitää hieman etsiä kuvakkeiden takaa. Kehuja pitää antaa koeajoyksilössä olevalle Bosen äänentoistolle, joka soi korvakuulolta puhtaasti, eikä äänenvoimakkuudesta tarvinnut tinkiä, mikäli halusi soittaa välillä kovempaa.

Tavaratila on hybridimallissa 321 litraa eli 90 litraa pienempi kuin ilman 48V hybridiakkua olevassa mallissa. Hienona innovaationa hattuhyllylle on oma paikka takapenkkien takana pystyssä, jos tarvitsee kuljettaa jotain korkeampaa. Takapenkillä istutaan ryhdikkäästi, ja myös jaloille on reisitukea hyvin.

Takapenkille mahtuu hyvin myös kaksi raavasta miestä, mutta kolmannen saattaa joutua jättämään pois kyydistä. Etupenkillä ajoasennon saa hyväksi, sillä ratista löytyy korkeus- ja syyssäätö.

Penkissä riitti säätövaraa hyvin ainakin 175-senttiselle kuskille. Moottorivaihtoehtoja on muutama: 1,2-litrainen 84-heppainen vapaasti hengittävä, 1,0-litrainen turbomoottori sekä 1,0-litrainen turbomoottori 48 voltin kevythybriditekniikalla.

 

Vaihteet vaihtuvat joko käsin tai seitsemänvaihteisen kaksoiskytkinlaatikon avulla. Koeajoauto oli 28 700 euron hintainen malliston tehokkaimmalla 120 hevosvoiman moottorilla, automaattivaihteistolla ja ”kaikilla varusteilla”. Nollasta sataan pitäisi mennä 10,4 sekunnissa.

Käytännössä näillä tehoilla ehtii siis hyvin kiihdyttää moottorien rampilta 100 km/h -tavoitenopeuteen ilman, että päätyy muiden eteen tientukoksi.

Vaihdelaatikko tuntuu vaihtavan pääasiassa siivosti. Sport-asennossa nopeuden laskiessa vaihteita jopa kelattiin koko ajan alaspäin kuin tehokkaammassakin urheiluautossa.

Koeajopäiväksi sattui yksi talven 2021–2022 runsaimmista lumimyräköistä. Samalla tuli todettua, että vaikka Bayon onkin vain ”vajaavetoinen”, niin auto jaksoi mennä 10–20 sentin lumihangessa yllättävän helpontuntuisesti.

Koeajoautossa oli alla Goodyearin kitkarenkaat, ja maantiellä rengasmelu oli tällä rengastuksella hyvin kurissa.

Maantiellä kaistavahti yritti parhaimpansa mukaan seurata tiemerkintöjä, jotka jäivät lumisena päivänä lähinnä arvailujen varaan.

Muutaman asteen pakkasessa 100 kilometrin maantietaipale vaihtelevalla 80:n ja 100 kilometrin tuntinopeudella li kulutukseltaan 5,0 l/100 km.

 

Hyundai Bayon tulee autoluokkaan, jossa riittää kilpailijoita, ja automalli on hyvä osoitus siitä, miten vauhdilla korealaiset ovat ottaneet muita kiinni.

Bayonilla ajaessa tuli jopa mieleen, että ovatkohan korealaiset ottaneet tutkittavakseen Ford Fiestan, purkaneet sen osiksi ja ottaneet siitä mallia. Ajotuntumassa on nimittäin hyvin paljon samaa.

Mikäli tarkoitus ei ole kuljettaa koko sukua kerralla mukana, Bayonilla matkustaa kaksi ihmistä pidemmänkin matkan kivutta matkatavaroineen.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä