Julkaistu    |  Päivitetty 

Tulijoiden ystäviksi haluavat saivat ohjeet

Turvapaikanhakijoiden auttajiksi haluaa nyt harvinaisen suuri määrä pohjoiskarjalaisia, jotka eivät ole mukana vakiintuneissa järjestöissä. Maakunnan toimijat ovat nyt koonneet ohjeet, joiden avulla auttajaksi voi hakeutua.

Ystävätoimintaa koordinoi Refugees Hospitality Club Pohjois-Karjala. Koulutukset ystäville järjestetään SPR:n kanssa 26. syyskuuta ja 3. lokakuuta. Mukana ovat SPR:n lisäksi muun muassa seurakunnat ja Joensuun seudun monikulttuurisuusyhdistys.

Ystäviksi haluavat voivat laittaa osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. viestin, jossa kerrotaan lyhyesti itsestä, mahdollisesta aikaisemmasta kokemuksestasi ystävätoiminnassa tai monikulttuurisessa työssä sekä siitä, miksi haluat ystäväksi.

Sivustoa https://www.vapaaehtoistyo.fi/joensuu ylläpitävät seurakunnat. Siellä ilmoitetaan avoimista tehtävistä.

Vapaaehtoisten infokahvittelut ovat torstaina 24. syyskuuta kello 16 ja keskiviikkona 30. syyskuuta kello 17 Leppäsen Cafe Konditoriassa.

Refugees Welcome Finland -verkosto on sopinut Maahanmuuttoviraston kanssa työnjaosta turvapaikanhakijoiden yksityismajoituksen järjestämiseksi. Ohjeistus on sivulla http://refugees-welcome.fi/.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä