Julkaistu    |  Päivitetty 

Hoitoala: Siun sote valmistautuu hoitajalakkoon perumalla kiireettömiä vastaanottoaikoja

Hoitoala: Siun sote valmistautuu hoitajalakkoon perumalla kiireettömiä vastaanottoaikoja Juha Inkinen

Hoitajajärjestöjen lakko on laajenemassa koskemaan myös Siun soten erikoissairaanhoitoa ensi keskiviikosta alkaen. Lakon vuoksi Siun sotessa joudutaan nyt perumaan kiireettömiä leikkauksia ja poliklinikkakäyntejä sekä laboratorio- ja kuvantamistutkimuksia. Asiakkaisiin ja potilaisiin ollaan Siun soten tiedotteen mukaan suoraan yhteydessä. Peruutus voi tulla Siun soten mukaan nopeallakin aikataululla, jopa saman päivän aikana.

– Aikojen perumiset on jo aloitettu. Ilmoitamme ajan perumisesta puhelimitse. Puhelut tulevat tavallisesti 013-alkuisista numeroista. Puhelu voi tulla myös tuntemattomasta numerosta. Jos asiakas on antanut Siun sotelle luvan lähettää tekstiviestejä, peruutus voi tulla myös tekstiviestinä, kertoo johtajaylilääkäri ja palvelujohtaja Susanna Wilen.

Jos puhelua tai viestiä ajanvarauksen perumisesta ei ole tullut, voi vastaanotolle saapua normaalisti ohjeiden mukaisesti.

– Jos vastaanotto- tai leikkausaika perutaan lakon takia, olemme asiakkaaseen myöhemmin yhteydessä ja tarjoamme uuden ajan. Toivomme, että asiakkaat odottaisivat rauhassa meidän yhteydenottoamme ja välttyisimme näin puhelinlinjojen ruuhkautumiselta. Esimerkiksi Päivystysavun 116 117 -numeroon ei tule soittaa ajanvarauksiin liittyvissä asioissa. Se on tarkoitettu nimensä mukaisesti päivystyksellisiin puheluihin, Wilen muistuttaa.

Hoitajajärjestöjen lakko on alkamassa keskiviikkona 20. huhtikuuta kello 6, ja se päättyy 4. toukokuuta kello 6. Lakko tulee koskemaan vain erikoissairaanhoitoa, ja esimerkiksi terveysasemien ja sosiaalitoimistojen toiminta sekä ikäihmisten hoivapalvelut ovat jäämässä lakon ulkopuolelle.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä