Julkaistu 

Joensuun kaupunki: Ukrainan passilla voi matkustaa ilmaiseksi Joensuun seudun joukkoliikenteessä kesäkuun loppuun saakka

Joensuun kaupunki: Ukrainan passilla voi matkustaa ilmaiseksi Joensuun seudun joukkoliikenteessä kesäkuun loppuun saakka Juha Inkinen

Joensuun kaupungin valmiusjohtoryhmä on linjannut, että Ukrainan passilla voi matkustaa ilmaiseksi Joensuun seudun joukkoliikenteessä 30. kesäkuuta saakka, tiedottaa Joensuun kaupunki.

Ukrainan sodan alkamisen jälkeen on Joensuun seudulle saapunut ja saapumassa sotaa pakenevia ukrainalaisia. Joensuun seudullinen joukkoliikennejaosto päätti jo kokouksessaan 7.4.2022 myöntää ukrainalaisille oikeuden maksuttomaan matkustukseen Joensuun seudun joukkoliikenteessä 30 huhtikuuta saakka, ja nyt kaupungin valmiusjohtoryhmässä päätettiin jatkaa maksuttomuutta.

JOJO-liikenteen kyytiin pääsee maksutta esittämällä kuljettajalle ajoneuvoon noustessa Ukrainan passin. Myös poliisin, rajatarkastusviranomaisen tai Maahanmuuttoviraston myöntämä passin haltuunottotodistus hyväksytään. Päätöksellä halutaan sujuvoittaa maahan saapuvien ukrainalaisten liikkumista ja helpottaa asiointia ennen kuin on haettu tilapäistä suojelua tai turvapaikkaa.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä