Julkaistu    |  Päivitetty 

Kulttuuritupsahdukset käynnistyvät kesän kynnyksellä eri puolilla Joensuuta

Kevään kulttuuritupsahdukset tuovat kiertueelle Karhuorkesterin, Minikesäteatterin ulkoilualueiden varsille sekä Onnenpyörän kohdattavaksi arkisten askareiden keskelle.

Kulttuuritupsahdukset ovat kaikille avoimia ja pääsymaksuttomia esityksiä ja toteutuksia, joita viedään ympäri Joensuuta eri asuinalueiden ihmisten lähelle ja jopa yllättämään keskellä arkea.

Teatteri-Traktorin Karhuorkesteri tuo lapsille ja koko perheelle Kalevalan laulumaat tähän päivään. Laulujen, liikkeen, tarinoiden ja työpajojen täyttämä ohjelma kiertää Karhunmäessä, Heinävaarassa, Marjalassa ja Enossa toukokuun loppupuoliskolla.

Pohjois-Karjalan kansanteatteri Pokka tuo nähtäville Minikesäteatterissa Sanaton näytös II -näytelmän, joka kymmenminuuttisena esityksenä pureutuu olemisen peruskysymyksiin koko ihmiselämässä kaikessa sen tragikoomisuudessa. Esitykset tuodaan ulkoilualueiden varsille kesäkuun alussa Kuhasaloon, Noljakan Aavarannalle ja Penttilänrantaan Suomen tuntemattomin runoilija -veistoksen äärelle.

Pysähdy hetkeksi Onnenpyörän äärelle - Mikä tekee sinut onnelliseksi? Tätä kysyvät esitystaiteilijat Ines Kakkonen ja Henna Haverinen, jotka luovat hetkessä kokijalle räätälöidyn taidelahjan.

Onnenpyörää pyöritetään kesäkuun alussa Uimaharjussa ja Rantakylässä arkisten kohtaamisten äärellä.

Joensuun kaupungin kulttuuripalvelut haki alkuvuodesta kulttuuritupsahduksien toteuttajia kulttuurin ja taiteen tekijöistä. Hakemuksia saapui 43 kappaletta, joista valikoitui toteutettavaksi seitsemän kokonaisuutta Joensuun pitäjiin ja esikaupunkialueille kevään ja syksyn aikana.

Tapahtumat alkavat Karhunmäen koululta tiistaina 17.5 kello 17.30.

Lisätietoja kulttuuritupsahduksista: joensuu.fi/kulttuuritupsahdukset.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä