Julkaistu    |  Päivitetty 
Hanne Hynynen

Tapahtuma: Lapsille ja nuorille suunnattu Kirjakarnevaali edistää lukemisen iloa

Karoliina Kapanen. Kuva: Niko Jouhkimainen Karoliina Kapanen. Kuva: Niko Jouhkimainen

Viime syyskuussa perustettu Nuorten kirjallisuus- ja sanataideyhdistys NKS ry edistää lukemisen iloa järjestämällä erityisesti lapsille ja nuorille suunnattuja tapahtumia, kursseja ja työpajoja. Yhdistyksen ensimmäinen tapahtuma, Kesälahden ja Kiteen Kirjakarnevaali, järjestetään 27.–28. toukokuuta.

Karnevaali on myös ensimmäinen Keski-Karjalassa järjestettävä lasten- ja nuorten kirjallisuusfestivaali. Sen keskuspaikkana toimii matkailu- ja kulttuurikeskus Sovintola Kesälahdella.

– Muutin takaisin Kesälahdelle perheeni kanssa viime heinäkuussa. Minulla on työhuone täällä ihanassa Sovintolassa, ja heräsi ajatus, että nimenomaan tänne pitäisi saada jotakin lasten- ja nuortenkirjallisuuteen liittyvää toimintaa, muistelee yhdistyksen puheenjohtaja ja kesälahtelaisen pienkustantamo Kustannus Z:n perustaja Lea Pennanen tapahtuman idean syntymistä.

 

Siitä, että ideaa lähdettiin oikeasti toteuttamaan, käy kiittäminen myös Kiteen seudulta lähtöisin olevaa lastenkirjailija Mika Kerästä, joka on mukana tapahtuman järjestelyissä.

Festivaalien ohjelmaan osallistuminen on täysin veloituksetonta ja sitä järjestetään kohderyhmä huomioiden erityisesti koulujen ja kirjastojen läheisyydessä. Varsinaisen ohjelman lisäksi tarjolla on yhteistyökumppaneiden järjestämää oheisohjelmaa, kuten kahvilatoimintaa, musiikkiesityksiä ja Kiteen Kirja-Infon myyntipiste.

– Perjantain ohjelma on suunnattu ainoastaan koululaisille ja varhaiskasvatusryhmille. Se on rakennettu samaan aikaan opettavaiseksi ja viihdyttäväksi. Esiintyjien joukossa on kirjailijoiden lisäksi kuvittajia, kertoo yhdistyksen varapuheenjohtaja Karoliina Kapanen.

 

Lauantaina luvassa on koko perheelle avointa ohjelmaa.

– Lauantain esiintyjistä on ehdottomasti mainittava kirjailija Anneli Kanto ja heti perään Inka Nousiainen, Kapanen toteaa.

Festivaalin päättää yhteistyössä kulttuuri- ja hyvinvointipalveluita tuottavan Havinoin kanssa järjestettävä iltaohjelma Mäntyniemen kartanon Ladossa Kesälahdella.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä