Julkaistu 
Aimo Salonen

Musiikki: Laulu kajahtaa tiistaina penkiltä

Kuorolainen Heidi Lihavainen (vasemmalla) poseerasi Laulupenkillä Joensuun naiskuoron johtajan Helena Hulmin seurana.kuoron Aimo Salonen Kuorolainen Heidi Lihavainen (vasemmalla) poseerasi Laulupenkillä Joensuun naiskuoron johtajan Helena Hulmin seurana.kuoron

Joensuulaiset kuoroihmiset kokoontuvat tiistaina 17. toukokuuta kello 17.30 laulamaan Pielisjoen rantaväylän viereen ilmestyneelle penkille, jonka he itse ovat konservatorion tuntumaan kustantaneet.

– Tässä on samanlaista yhteisöllisyyttä ja hyvinvointia, jota kuorotoiminnassakin on, Joensuun naiskuoron johtaja Helena Hulmi perustelee.

Naiskuoron lisäksi penkin kustannuksiin osallistuivat Joensuun mieslaulajat, yliopiston Joy-kuoro sekä Akanvirta. Taustalla on Pohjois-Karjalan kansanterveyden keskuksen kunnille sekä erilaisille yhteisöille, yhdistyksille ja organisaatioille suuntaamasta haasteesta lahjoittaa penkkejä, joilla eritoten ikäihmiset voisivat välillä levähtää kävelynsä lomassa. Tavoitteena on luoda penkkikävelyreittejä, jotka aktivoivat ihmisiä liikkumaan.

– Yksi kuorolaisistani vihjaisi asiasta ja vein sen hallitukseemme. Yhdellä puhelinsoitolla sain mukaan muutkin kuorot, ja pistimme kustannukset neljään osaan, Hulmi kertoo.

Penkki luonnollisesti nimettiin Laulupenkiksi.

– Tässähän voi laulaa samalla, kun katselee joelle. Konservatorion kohdalla penkki on siksi, että siitä saadaan luonteva yhteys musiikkiin, Hulmi kertoo.

– Minusta tämä on taas pienenpieni osa joensuulaisten kuorojen ja kuoronjohtajien yhteisöllisyyttä. Yhdessä tehdään paljon asioita ja verkostoidutaan toistemme kanssa.

Tiistaina kuorot tuovat asiaa esille laulamalla penkin ympärillä.

– Meidän kuoromme laulaa naiskuorolaisten yhteisen laulun Elämä soi sekä varmaankin perinteisesti Karjalaisten laulun.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä