Julkaistu    |  Päivitetty 

Suven avaus nähdään Laulurinteellä parin vuoden tauon jälkeen

Suven avaus nähtiin viimeksi Laulurinteellä vuonna 2019. KUVA: Kimmo Kirves Suven avaus nähtiin viimeksi Laulurinteellä vuonna 2019. KUVA: Kimmo Kirves
Suven avausta vietetään jälleen koulujen päättyessä Joensuun Laulurinteellä perjantaina 3. kesäkuuta.

Suven avaus järjestettiin koronan takia vuosina 2020–2021 virtuaalisena. Joensuun kaupungin mukaan koululaisilta, opettajilta ja lasten vanhemmilta on tullut paljon palautetta ja toiveita, että Suven avaus järjestettäisiin tänä vuonna perinteiseen tyyliin Laulurinteellä.

Paikalle kokoontuu joensuulaisten alakoululaisten lisäksi oppilailta muualtakin maakunnasta sekä Kuopiosta. Kaikkiaan koululaisia saapuu paikalle noin kuusi tuhatta.

Perinteisten laulujen, Suvivirren ja Karjalaisten laulun, lisäksi ohjelma koostuu niin uusista kuin tutuista lauluista, tanssista ja yhteislauluista.

Tämän vuoden tapahtuman vierailevana artistina nähdään Pure, ja säestäjänä toimivat Joensuun Puhallinorkesteri sekä Joensuun kaupunginorkesterin puhaltajat. Tapahtuman juontaa improteatteri Rajatapaus. Tapahtuma taltioidaan suorana Yle Areenaan.

Tapahtuma alkaa kello 18, ja yleisön toivotaan saapuvan paikalle klo 17.45. Linnunlahden alueella on runsaasti bussiliikennettä ja muuta ajoneuvoliikennettä, joten Joensuun kaupunki opastaa yleisöä saapumaan paikalle mahdollisuuksien mukaan pyörällä tai kävellen.

Suomen suven avaus pääsi vuonna 2017 Unescon Elävän perinnön listalle. Tapahtuman järjestää Joensuun kaupunki yhteistyössä ENO-verkkokoulun kanssa.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä