Julkaistu    |  Päivitetty 
Marko Siintomaa

Heilin koeajo: Ladattava hybrid pitkällä toimintamatkalla

Sata kilometriä ladattavalla hybridillä pelkällä sähköllä? Näin Mercedes-Benz lupailee mainoksissaan, ja lupaus vaikuttaa toteutuvan todellisuudessa. Ladattavan mallin tunnistaa kummallakin takasivulla olevista bensa- ja latausluukuista. Kuva: Marko Siintomaa Sata kilometriä ladattavalla hybridillä pelkällä sähköllä? Näin Mercedes-Benz lupailee mainoksissaan, ja lupaus vaikuttaa toteutuvan todellisuudessa. Ladattavan mallin tunnistaa kummallakin takasivulla olevista bensa- ja latausluukuista. Kuva: Marko Siintomaa

Autot sähköistyvät kovaa tahtia, mutta suomalaisten suosikki eli täyssähköinen farmariauto odottaa tulemistaan.

Mersulla on kuitenkin tähän sarjaan hyvä ehdokas: uudella C-sarjan ladattavalla hybrid-mallilla luvataan pääsevän pelkällä sähköllä noin sata kilometriä, ja autoon on mahdollista valita myös CCS-pikalatausmahdollisuus. Kuulostaako houkuttelevalta?

Mersun C-sarja uudistui noin vuosi sitten, ja malliston ehkä mielenkiintoisin malli tuli keväällä 2022. Mercedes-Benz C 300 e -mallinimen saanut farmarimalli vaikuttaa hyvin mielenkiintoiselta vaihtoehdolta, varsinkin nykyisillä noin 2,5 e/l hipovilla bensanhinnoilla.

Edullisemmalla sähköllä pitäisi päästä jopa 108 kilometriä, ja 25,4 kWh akkukoko muistuttaa lähinnä sähköautoilun alkuaikojen Nissan Leafin ajoakun kapasiteettia.

Lataus edustaa nykypäivää, sillä autossa on kolmivaihevirtaa ymmärtävä 11 kW:n sisäinen laturi. Akku latautuu punaisesta 3x16A-voimavirtapistokkeesta noin kahdessa tunnissa. Mikäli matkan varrelle sattuu 55 kW tehoa antava CCS-pikalatausasema, niin akku latautuu tyhjästä täyteen noin puolessa tunnissa. Tällaiseen ei ole ennen törmätty plug-in-hybrideissä.

Muuten uusi C-sarja näyttää ja tuntuu mersulta. Ulkomuoto noudattelee nykyistä pyöreää mersun muotoilukieltä, ja auto näyttää joka suunnasta katsottuna sopusuhtaiselta. Sisällä puhaltavat uudet tuulet, ja kojetaulusta löytyy nykytyyliin kaksi näyttöä. Pienempi hoitaa mittariston virkaa, ja muokattavuus on mersun tapaan hyvä.

Erilaisia näyttötiloja on vaikka miten, mutta perusnäkymä on selkeä. Hyvä niin. Keskellä kojetaulua on myös EQS:n tuttu iso keskinäyttö pystysuunnassa. Sen kautta hoituu ilmastoinnin säätö, mistä kaikki eivät välttämättä ole niin innoissaan. Näytön alalaidassa on sormenjälkitunnistin, jolla auton kuski ikään kuin kirjautuu sisään, ja samalla valitaan käyttäjäprofiili.

Hieman erikoisesti C-sarjan multimediajärjestelmä ei tue oletuksena Andoid Autoa tai Apple CarPlayta, mutta tuki on mahdollista ostaa Mercedeksen sovelluskaupasta 460 eurolla. Ratin kosketusnäppäimet toimivat pääasiassa hyvin, mutta tämä vaatii toki hieman harjoittelua. Ajoasennon saa helposti hyväksi, ja penkissä jaksaa istua hyvin useita tunteja.

Ajossa on tuttua nykymersua. Nastarenkaiden karhentaman tien myötä rengasäänet kyllä erottaa, ja ässämersun hiljaisuudesta toki jäädään, mutta tämän kokoluokan autoksi rengasmelu ja äänimaailma on tavanomainen.

Tavaratila on 355 litraa ja se on muodoltaan selkeä. Takapenkillä matkustavat arvostavat kasvaneen akselivälin myötä suurentuneita takatiloja.

Entä se mainostettu sadan kilometrin sähköinen toimintamatka? Ajoin maantietä testimielessä, ja autolla pääsi todellisuudessa 101 kilometriä 100 km/h kesänopeusrajoituksilla. Tämä alkaa olla jo sellainen lukema, että monen päivittäiset ajot hoituvat helposti pelkällä sähköajolla.

Pikalataus tuli myös testattua, ja 50 kW:n pikalaturilla akku täytyi tyhjästä täyteen vajaassa 29 minuutissa. Autolla pääsee siis kesäisissä olosuhteissa Outokummusta Joensuuhun ja takaisin pelkällä sähköllä. Mikäli akku ei riitäkään kotimatkalle, niin muutama minuutti sähköä pikalaturista auttaa asiaan.

 

Uusi C-sarja ei aiheuta suurempia tunteenpurkauksia. Siinä on kontissa monelle tarpeeksi tilaa, ja sitä voi suurentaa tuttuun tyyliin kaatamalla takapenkit. Jos autosta hakee jotain moitittavaa, niin pienissä nopeuksissa vaihdelaatikon toiminnassa oli pientä arpomista, ja meno oli täten hieman kulmikasta.

Polttoaineenkulutus maantiellä oli 6 l/100 km ajoakku tyhjänä, joten siinä mielessä uusi C-mersu vaikuttaa onnistuneelta kokonaisuudelta.

Mallistosta löytyvät lisäksi tavalliset bensa ja dieselmallit myös nelivetoisena. Laaja mallisto sisältää myös maastohenkisemmän All-Terrain- sekä AMG-tehomallin.

Koeajomalli on luonnollisesti noin 60 000 euron hintaisena malliston yläpäästä, mutta edullinen ajo pelkällä sähköllä saa sen näyttämään Excel-taulukossa hyvinkin houkuttelevalta kokonaiskulut huomioon ottaen.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä