Julkaistu    |  Päivitetty 
Hanna-Mari Lappalainen

Yritykset: Boutique Glamourissa odotetaan vilkasta kesää – "Asiakkaat ovat nykyisin todella valveutuneita"

Selina Tahvanainen (vas.) ja Sanna Ignatius odottavat hyvillä mielin tulevaa. – Keskusta on nyt selkeästi vilkastumaan päin, naiset toteavat. KUVA: Hanna-Mari Lappalainen Selina Tahvanainen (vas.) ja Sanna Ignatius odottavat hyvillä mielin tulevaa. – Keskusta on nyt selkeästi vilkastumaan päin, naiset toteavat. KUVA: Hanna-Mari Lappalainen

Boutique Glamourilla menee nyt hyvin: koronakurimus on viimein hellittänyt, ja uudet tilat Kauppakatu 33:ssa ovat osoittautuneet nappivalinnaksi.

Yrittäjä Selina Tahvanaisen ja työntekijä Sanna Ignatiuksen mukaan putiikkiin ovat löytäneet vakioasiakkaiden lisäksi useat täysin uudet asiakkaat, jotka ovat kertoneet bonganneensa liikkeen sattumalta.

– Näyttäisi siltä, että tilanne alkaa nyt viimein olla kohti normaalia ja parempaakin, Selina Tahvanainen iloitsee.

Aiemmin Torikadun ja Suvantokadun kulmauksen suojellussa rakennuksessa sijainnut Boutique Glamour muutti Kauppakadulle huhtikuun alussa. Suurin syy muutolle oli Tahvanaisen mukaan Torikadulla vallitseva remontti.

– Kun remontti alkoi, meiltä katosi saman tien puolet asiakasvirrasta, ellei jopa enemmänkin. Ihmiset eivät enää kulkeneet Torikadun läpi, mikä vaikutti selkeästi putiikissa käyviin asiakasmääriin, Tahvanainen harmittelee.

Boutique Glamour kuitenkin tarvitsi myös suuremmat liiketilat, jotka löytyivätkin naisten onneksi hyvästä sijainnista.

– Tästä kulkee ohi runsaasti ihmisiä, ja myös vieressä sijaitsee samanhenkisten yrittäjien putiikkeja, joten liikkeet täydentävät toinen toisiaan, Sanna Ignatius toteaa.

 

Boutique Glamourin tarina alkoi vuonna 2018 pop up -liikkeenä, kun Selina Tahvanainen ryhtyi ruotsalaisen Capri Collectionin jälleenmyyjäksi yhdessä ystävänsä Katja Timosen kanssa.

– Pop upeissa ja tilaisuuksissa kävi niin paljon asiakkaita, että heidän toiveestaan avasimme myymälän ensiksi Taitokortteliin. Muutimme sieltä aika pian Torikadulle isompiin tiloihin, Selina Tahvanainen muistelee.

Capri Collection on edelleen tärkeä merkki Boutique Glamourissa. Muita putiikissa myytäviä merkkejä ovat muun muassa Kaffe, NoaNoa ja More & More.

Selina Tahvanainen kuvaa liikkeen konseptia skandinaaviseksi vaate- ja lifestyleputiikiksi; pääroolissa ovat skandinaaviset merkit ja skandinaavinen tyyli.

– Vaatteet ovat vetonaulamme, mutta lisäksi valikoimiimme kuuluu kenkiä, asusteita, sisustusesineitä ja lahjatavaraa.

 

Eettisyys on Boutique Glamourissa naisten mukaan tärkeässä roolissa, ja kaikkien tuotemerkkien taustoista otetaan selvää ennen niiden ottamista valikoimiin.

– Asiakkaat ovat nykyisin todella valveutuneita ja tarkkoja tuotteiden alkuperän suhteen, mikä on hieno juttu, Sanna Ignatius toteaa.

Boutique Glamourin vaatevalikoimissa suositaan ekologisesti tuotettuja materiaaleja, kuten luomupuuvillaa, ekologista viskoosia ja pellavaa.

Viime kesänä liikkeen hittituotteeksi nousivat erilaiset mekot, joita myydään naisten mukaan edelleen eniten.

– Niitä on tullut keväällä ihan mieletön valikoima ja lähes kaikissa mahdollisissa väreissä. A-linjaiset frillamekot ovat edelleen se juttu, Ignatius kertoo.

Kesälomasesonkia odotetaan nyt Boutique Glamourilla innolla. Selina Tahvanainen pyörittää pääosan ajasta Kirkkokadulla sijaitsevaa hius- ja meikkistudio Glamour Roomia, jolloin Sanna Ignatius vastaa Kauppakadun putiikista.

– Niin piinaavaa aikaa kuin korona-aika onkin meille ollut, niin pari viime kesää ovat olleet todella vilkkaita. Kotimaan matkailu on ollut tosi kovassa nosteessa, ja se on näkynyt myös meillä – noin puolet liikevaihdosta tuli viimekin kesänä turisteilta, Tahvanainen kertoo.

Tahvanainen muistuttaa, että turistit etsivät lomaillessaan mielellään kaupungeista erikoisliikkeitä.

– Nehän ovat lomaillessa parasta antia, joten on tärkeää, että niitä näkyy katukuvassa myös Joensuussa.

Vaikka remontit ovat vaikeuttaneet kivijalkayritysten toimintaa paikoin, pääsee naisten mukaan keskustaan nyt hyvin tulemaan – etenkin Kauppakadulle. Vieressä toimivat muun muassa Kukkakauppa Leinikki ja Café Rosé.

– Tämä on suorastaan huippusijainti. Äskenkin kadulla kävellessäni mieleeni tuli kukkien ja leipomon tuoksusta keväinen Espanja, mikä pisti hymyilyttämään, Selina Tahvanainen nauraa.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä