Julkaistu 

Keskussairaalan uudistettu pääsisäänkäynti avautuu perjantaina 17. kesäkuuta

Keskussairaalan uudistettu pääsisäänkäynti avautuu perjantaina 17. kesäkuuta Juha Inkinen

Pohjois-Karjalan keskussairaalan uudistettu pääsisäänkäynti avautuu perjantaina 17. kesäkuuta kello 7, tiedottaa Siun sote. Pääsisäänkäynti aulatiloineen on uudistettu täysin syksyllä 2020 alkaneessa peruskorjauksessa.

Pääsisäänkäynti palaa entiselle paikalleen sairaalan tornitalon yhteyteen. Samalla aukeaa kahvio, jolle on rakennettu täysin uudet tilat aulan yhteyteen. Myös laboratorion näytteenotto löytyy maanantaista 20. kesäkuuta alkaen entistä helpommin heti pääaulasta.

− Sairaalan pääsisäänkäynti on varmasti yksi maakunnan julkisimmista paikoista. Laskeskelimme, että seuraavan kahden vuoden aikana lähes koko maakunnan väestö tulee kulkemaan sen läpi, pohtii projektijohtaja Jari Kuokkanen Siun sotesta.

− Päärakennuksen kahviota ovat asiakkaat ehtineet kaivata remontin aikana, joten on mukava, että saamme myös sen auki jo kesäksi. Muu peruskorjaus vielä jatkuu, Kuokkanen kertoo.

Asiakaspysäköintiin pääsisäänkäynnin avautuminen ei tuo muutosta. Asiakkaille varatut pysäköintipaikat ovat pääsisäänkäynnin vieressä olevassa parkkitalossa, josta on opastukset pääsisäänkäynnille ja yhteispäivystykseen. Asiakkaiden jättöliikenteelle on lyhytaikaisia pysäköintipaikkoja myös sisäänkäynnin edessä.

Pohjois-Karjalan keskussairaala on Suomen vanhin keskussairaala, jota on järjestelmällisesti peruskorjattu ja uudistettu koko 2000-luvun ajan. Mittavien rakennusinvestointien avulla on turvattu keskussairaalan asemaa yhtenä laajan päivystyksen sairaaloista Suomessa.

Siun soten toiminta-aikana merkittävimmät rakennushankkeet ovat olleet yhteispäivystyksen, teho-osaston ja muun niin sanotun kuuman sairaalan täydellinen uudistaminen vuosien 2017–2020 välillä sekä sille jatkona käynnissä oleva pääsisäänkäynnin, leikkaussalien, röntgenin ja synnytyssalien peruskorjaus. Peruskorjaus jatkuu vuoteen 2026 saakka.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä