Julkaistu 

Kirsi Leivonen valittiin Pohjois-Karjalan hyvinvointialuejohtajaksi

Kirsi Leivonen valittiin Pohjois-Karjalan hyvinvointialuejohtajaksi Antti Pitkäjärvi / Siun sote

Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin hankejohtaja Kirsi Leivonen valittiin äänin 28–30 (yksi tyhjä) Pohjois-Karjalan hyvinvointialuejohtajan virkaan keskiviikkoisessa aluevaltuuston kokouksessa, tiedottaa Siun sote.

– Olen hyvin kiitollinen luottamuksesta, jota aluevaltuusto minua kohtaan osoitti. Tämän työtehtävän myötä tulee valtava vastuu, jonka haluan kantaa niin hyvin kuin pystyn. Siun sote on ollut edelläkävijä muutoksessa, ja haluan olla edelläkävijöiden joukossa. Työ alkaa ja se tulee perustumaan yhteistyöhön ja luottamukseen, leppävirtalainen Kirsi Leivonen sanoi tuoreeltaan.

– Oli sellainen kaavailu, että aloittaisin työt aikaisintaan elokuun puolivälissä, mutta viimeistään syyskuun alussa. Syksyllä on paljon työtä ja strategian viimeistelyä, joihin haluan päästä mukaan.

Aluevaltuusto suoritti vaalissa suljetun lippuäänestyksen. Virkavaalissa olivat mukana kaikki kymmenen johtajanpaikkaa hakenutta henkilöä.

Keski-Suomen hyvinvointialueen johtoon tiistaina valittu Jan Tollet luopui Pohjois-Karjalan hyvinvointialuejohtajan virantavoittelusta vain tunteja ennen aluevaltuuston kokouksen alkua.

Hyvinvointialueen väliaikainen johtaja Ilkka Pirskanen valittiin yksimielisesti varasijalle.

– Menen peilin eteen ja totean, että näin on käynyt. Aamulla menen töihin tekemään työtäni niin hyvin kuin osaan. Jossain vaiheessa pitää käynnistää hyvinvointialueen päättäjien kanssa keskustelu, mikä minun roolini on, jotta voin auttaa hyvinvointialuetta menestykseen. Uutta johtajaa tuen täysillä, Pirskanen totesi.

Aluevaltuutetut pitivät ryhmäpuheenvuorot ennen virkavaalia. Puheenvuoroissa toistui se, että jokainen aluevaltuutettu äänesti mieleistä ehdokastaan itsenäisesti ilman ryhmäpainetta. Puheissa alleviivattiin, että valitun hyvinvointialuejohtajan kanssa tehdään hyvää yhteistyötä.

– Vaali oli tiukka, ja tiukkuus johtui erityisesti siitä, että näillä kahdella kärkihakijalla oli niin erilaista osaamista. Kaikkein paras tulos oltaisi saatu, jos molempien hyvät puolet olisi saatu laitettua yhteen. Valinta on tehty, ja valtuusto varmasti tukee uutta johtajaa tässä vaativassa tehtävässä. Nyt on kaikkein tärkeintä, että päästään samaan veneeseen soutamaan samaan suuntaan, aluevaltuuston puheenjohtaja Merja Mäkisalo-Ropponen (sd) kommentoi.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä