Julkaistu 
Elisa Muhonen

Viisi vinkkiä keskikesän juhlaan kaupungissa

Ei juhannusta ilman kokkoa. Jokiasemalla on jälleen tänä vuonna luvassa perinteisen kokon sijasta pyrotekniikalla toteutettu kokko. Risto Kuittinen Ei juhannusta ilman kokkoa. Jokiasemalla on jälleen tänä vuonna luvassa perinteisen kokon sijasta pyrotekniikalla toteutettu kokko.

Juhannus: Suomalaiset karistavat perinteisesti kaupungin pölyt jaloistaan ja suuntaavat viettämään valon ja suven juhlaa maalle. Joensuusta löytyy kuitenkin monenlaista tekemistä myös kaupungissa vietettävään yöttömään yöhön.

Koronapandemia on viimeisen kahden vuoden aikana verottanut tapahtumia, mutta tänä juhannuksena on viimein mahdollista viettää aikaa muuallakin kuin kotona neljän seinän sisällä. Erilaisten tapahtumien lisäksi juhannusta voi juhlistaa ilmaisten aktiviteettien parissa luonnon helmassa – kaupunkijuhannuksen vietossa vain mielikuvitus on rajana!
Viettämällä juhannuksen koti-Joensuussa vältät myös juhannusruuhkat ja muun ylimääräisen stressin, mitä juhannuskestien järjestäminen voi aiheuttaa. Listasimme ideoita kaupunkijuhannuksen viettoon.

1. Keikkoja ja biletystä
Hassisen koneen paluukeikat ovat vihdoin täällä! Yksi Suomirockin ikonisimmista yhtyeistä esiintyy Kerubissa juhannusaattona ja juhannuspäivänä. Mikäli ostit lipun viime vuoden peruuntuneelle keikalle, tarkista, käykö lippusi sellaisenaan juhannuskeikoille.
Mikäli tanssijalkaa vipattaa, kannattaa katseet suunnata Jokilaiva Romeon suuntaan. Romeo lupaa järjestää kovimmat juhannustanssit kaksipäiväisessä Ysärijussi-tapahtumassaan. DJ Mutka vakuuttaa laittavansa rantaraitit keinumaan. Tapahtumaan on ilmainen sisäänpääsy.
Hassisen kone Kerubissa 24.6. ja 25.6. Ikäraja: K–18. Aika: Ovet klo 21:00. Showtime klo 22:00. Jokilaiva Romeon Ysärijussi 24.6. ja 25.6. klo 15:00–02:00.

2. Eväsretkeilyä kaupungin sydämessä
Kesä ja piknik - onko mukavampaa yhdistelmää? Esimerkiksi Ilosaari on loistava miljöö eväsretkelle. Haali porukka kasaan ja koosta herkkukori, joka sisältää ainakin kotimaisia mansikoita ja raikasta juotavaa. Virkistyskeitaana ja kohtaamispaikkana tunnetussa Ilosaaressa voi ruokailun lomassa vaikka pulahtaa laguuniin uimaan. Suomen sää voi yllättää, joten mukaan kannattaa pakata vilttien lisäksi myös sateenvarjo. Huolehdithan piknikin jälkeen roskat roskiin, jotta ympäristö säilyisi siistinä ja viihtyisänä myös muillekin saaren kävijöille.

3. Pyrokokon katselua
Ei ole juhannusta ilman juhannuskokkoa. Jo perinteeksi muodostunut Jokiaseman juhannuskokko on ihastuttanut joensuulaisia vuosien ajan. Viime vuosina kokko on toteutettu pyrotekniikalla, eikä tämä vuosi ole sen suhteen poikkeus. Tyhjin suin ei tarvitse aattoa suinkaan viettää, sillä Jokiasemalla on tarjolla juhannuksen ajan spesiaali ruoka-annos muun menun ohella.Tulishow’n lisäksi ohjelmassa on livemusiikkia savonlinnalaislähtöisen artistin Chionen eli Mari Makkosen esittämänä.
Jokiaseman juhannus juhannusaattona 24.6. Chione esiintyy klo 18:00–19:00. Juhannuskokko sytytetään klo 22:00 osoitteessa Hasanniementie 3.

4. Päiväretkiä ja taidetta
Jos mieli halajaa liikkumaan, kannattaa katseet kohdistaa polkupyöräiteille. Joensuun seudulla on ainutlaatuinen 200 kilometrin reitistö, joka palvelee erityisesti maastopyöräilijöitä. Lisäksi kaupungissa on kävelyyn sopivia päiväretkikohteita taukopaikkoineen, joista esimerkiksi Jaama Trail kulkee keskustan läheisyydessä. Kävelyretkellä voi samalla pysähtyä katsomaan Miia Roseniuksen luontoaiheista taidenäyttelyä Sokoksen ikkunagalleriassa.
Miia Rosenius - ”KAIKUJA RANNOILTA” taidenäyttely kesäkuussa Sokos Joensuu Ikkunagalleriassa 2.6.–30.6.

5. Eläinten paijaamista
Maaseudun tunnelmaa kaipaaville Sinkkolan kotieläinpiha tarjoaa helpotusta landeikävään, sillä Noljakassa sijaitseva lapsiperheiden suosikkikohde on auki myös juhannuspäivänä. Sinkkolassa on tänä kesänä niin lampaita, kanoja, possuja, vuohia, kaneja kuin kukkokin. Tila tarjoaa tekemistä kaikenikäisille, ja eläinten rapsuttelun lisäksi on mahdollista nauttia myös kesäkahvion antimista.
Sinkkolan kotieläinpiha avoinna 25.6.–26.6.2022 klo 10:00–15:00 osoitteessa Pesolantie 2. Juhannusaattona suljettu.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä