Julkaistu    |  Päivitetty 

Koronavirus: Epidemiassa jälleen kiihtymisen merkkejä

Koronavirusta liikkuu runsaasti Pohjois-Karjalassa, ja terveydenhuollossa todettujen koronavirustartuntojen määrä on lisääntynyt selvästi, kerrotaan Siun sotesta. Viikolla 29 maakunnan terveydenhuollossa todettiin 1091 koronavirustartuntaa, kun edellisellä viikolla tartuntoja todettiin 579. Tartuntoja on todettu kaikissa Pohjois-Karjalan kunnissa. Myös jätevesiseurannassa koronaviruksen ilmaantuvuus on hieman noussut Kuhasalon näytteissä.

Valtaosa koronavirustartunnoista todetaan edelleen kotitesteillä, joten todellinen tartuntojen määrä on virallisia lukuja suurempi. Terveydenhuollossa otettujen koronatestien määrä on myös lisääntynyt.

Koska koronavirusta liikkuu edelleen runsaasti, hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta kannattaa huolehtia. Kasvomaskia voi myös edelleen käyttää oman harkinnan mukaan.

Koronavirustartuntojen lisääntyminen on nostanut myös terveydenhuollon kuormitusta. Vuodeosastohoidossa on noin 30 potilasta, josta kolmasosa on erikoissairaanhoidossa ja muut perusterveydenhuollossa. Suurin osaa potilaista on vuodeosastohoidossa muun syyn kuin koronatartunnan vuoksi.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä