Julkaistu    |  Päivitetty 
Hanna Käyhkö

Joen yö palaa keskelle kaupunkia – ohjelmaa on tämän viikon perjantaina aamusta iltamyöhään

Eri puolilla keskustaa liikkuvan Belenos Group of Arts -ryhmän valoteoksessa nähdään valosiipien havinaa pimenevässä elokuun illassa. Eri puolilla keskustaa liikkuvan Belenos Group of Arts -ryhmän valoteoksessa nähdään valosiipien havinaa pimenevässä elokuun illassa.

Lapsille ja nuorille vaikka mitä

Joen yössä on tänä vuonna perheille runsaasti ohjelmaa. Vapaudenpuistossa on iltapäivän ajan kello 15–18 Nuorten Kotkien järjestämä onnenpyörä sekä kasvo- ja käsimaalausta. Samoin Vapaudenpuistoon päräyttää paikalle Sirkusmobile, jossa on luvassa monenlaista temppuilua kello 17. Sanarattaan sanataidetyöpajassa voi puolestaan luoda oman hahmon ja sadun sekä halutessaan esittää sen Vapaudenpuiston lavalla kello 15–19.
Carelicumissa Mukulakatu on avoinna poikkeuksellisesti kello 20:een asti. Taitokorttelissa Perheentalo on avoinna kello 9–19.
Joensuun pääkirjastossa on luvassa koko perheen Joen yön etkot lasten ja nuorten osastolla kello 9.30–11.
Mehtimäen jäähallissa Joensuun Katajan taito- ja muodostelmaluistelijat järjestävät maksuttoman jäädiscon lapsille ja heidän perheilleen kello 18–20. Luvassa on leikkimielisiä kilpailuja ja pelejä, temppuratoja, tanssia luistimilla sekä vapaata luistelua.
Pakkahuoneella kello 16 Satuteatteri Punahilkka ja lastenorkesteri Pippuri soikoon -yhtye esittää Merirosvoseikkailun, joka on musiikillinen ja vuorovaikutteinen näytelmä.
Sinkkolan kotieläinpihassa nähdään Kalevalax-näytelmästä erityinen yönäytös, joka alkaa kello 22.

Järjestöjä ennätysmäärä

Kävelykadulla esittäytyy ennätysmäärä järjestöjä, yhdistyksiä ja muita toimijoita.
– Olen todella iloinen, että saimme mukaan liki 60 toimijaa, Joensuun kaupunkikeskustayhdistys Virran toiminnanjohtaja Katja Kolehmainen sanoo.
– Järjestöbulevardilla on nähtävissä todella laaja läpileikkaus tämän seutukunnan yhdistysmaailmasta. Kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa.


Taidelaitoksissa ovet auki

Joensuun taidemuseo Onnissa on avoimet ovet kello 15–21. Nähtävillä on anonyymin graffititaiteilija EGSin ja tekstiilitaiteilija Niina Mantsisen teoksia.
Kello 15.30 luvassa on Niina Mantsisen taiteilijatapaaminen.
Kello 17–18 konservatorion juhlasalissa järjestetään konsertti.
Pohjois-Karjalan museo Hilmassa on luvassa kello 18–20 Metrikaupalla kulttuuriperintöä. Paikan päällä voi jokainen kertoa arvokkaasta maisemasta, perinteestä, esineestä tai vaikka valokuvasta.
Samoin Hilmassa on kello 18–19 Runotarjotin, jossa Runon ystävät esittävät yleisön toivomia runoja auditoriossa paikalla jaettavasta runolistasta.
Carelia-salissa kuullaan Joensuun kaupunginorkesterin ilmaiskonsertti kello 19. Konsertti pitää sisällään läpileikkauksen syksyn ohjelmistoon.

Teatteria tarjolla

Joensuun kaupunginteatterissa musikaalin My Fair Lady avoimet harjoitukset kello 18.30–19 sekä 19.30–20. Pakkahuoneella esittää Teatteri Fiasko Nobel-kirjailija Luigi Pirandellon novelliin perustuvan näytelmän Ruukku kello 17.
Kello 18.30 Pakkahuoneella nähdään Vääräpyörän esitys Kivi laulaa, joka on lauluista, liikkeestä ja laulujen väliin sommitelluista monologeista ja mininäytelmistä koostuva konsertti.


Ravintoloissa tapahtuu

Pizzeria Roihussa kello 20 Roihu goes live!: Triple-Flow esittää bluesia ja bluesrockia.
Ravintola Takataskussa kello 20 A. Sahlman & Beaters. Sointulassa lauletaan yhdessä kultaisia koululauluja vanhoilta ajoilta opettaja Mika Vanhasen johdolla ja säestyksellä kello 17–18.
Teatteriravintolan sisäpihalla El Capitanin terassi Joen yön ajan. Tarjolla burritoja, cocktaileja sekä kello 20 alkaen jazz-jamit.


Taidelöylyt puistossa

Joen yössä esittäytyy Taidelöylyt-niminen podcast, kun Vapaudenpuistoon pystytetään sauna, jossa lämpiää historian ensimmäiset Taidelöylyt. Taidelöylyt kutsuu eri-ikäisiä taiteilijoita saunomaan ja keskustelemaan taiteentekemisen iloista ja haasteista. Taidelöylyjen saunottajina toimivat Sanna Kärkkäinen ja Ninnu Karttunen, jotka haastattelevat saunavieraita. Perjantain saunotuksessa ei nauhoiteta podcastia, vaan keskustelu koetaan livenä.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä