Julkaistu    |  Päivitetty 
Tatu Lehto

Länkkäripippaloihin saapuu tietenkin jenkkipukki

Hevos- ja matkailutila Chippewa Rangen yrittäjä Juha Pyykkö on tottunut järjestämään pikkujouluja länkkärityyliin. Asiakkaiden toiveet pyritään ottamaan huomioon, mutta myös pikkujoulunvietossa on aina tietyt liikeideaan istuvat puitteet, ja perinteinen suomalainen joulu näkyy pikkujoulupaketeissa varsin vähän.

Pikkujouluasiakkaat ovat pääasiassa yrityksiä, ja porukoiden illanviettoon kuuluvatkin usein olennaisena osana varsin ei-jouluiset länkkäriaktiviteetit, kuten leikkimieliset kaksintaistelut, lassoaminen, tomahawkin heitto ja ratsastaminen.

Pyykön mukaan pääasiallisia toiveita ovat kuitenkin hyvä ruoka ja iltaohjelma, jolloin asiakkaille tarjotaan amerikkalaista ruokaa ilman erityistä jouluteemaa. Tilaisuuksissa on usein myös elävää musiikkia ja mahdollisesti rivitanssia.

Pyykön mukaan joukossa on myös asiakkaita, jotka kaipaavat joitakin suomalaisia perinteitä, ja länkkäriteemaa voidaan viedä jonkin verran myös amerikansuomalaisuuden suuntaan. Porsaanlihaa on aina tarjolla, mutta halukkaille on saatavilla myös ankkaa ja hanhea, samoin graavi- ja suolakalaa:

–  Tänä päivänä ruoat ovat kansainvälisiä. Perinteisestä jouluteemasta tulee toivomuksia jonkin verran, mutta karjalanpaistista -ja piirakoista on kuitenkin pysytty pois. Kun tehdään tässä länkkäriteemassa, niin silloin myös tehdään. Joulupukki kyllä käy, mutta silloinkin on kyseessä amerikkalainen Santa Claus.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä