Julkaistu 

Kuk­ki­lin­nun­puis­ton en­sim­mäi­sen vai­heen suun­nit­te­lus­ta jär­jes­te­tään ylei­sö­ti­lai­suus 26.10.

Havainnekuva Kukkilinnunpuistosta. Joensuun kaupunki Havainnekuva Kukkilinnunpuistosta.

Joensuun kaupunki kutsuu kaupunkilaisia keskustelemaan ja kuulemaan Kukkilinnunpuiston ensimmäisen vaiheen suunnittelusta keskiviikkona 26. lokakuuta kello 16.30. Tilaisuus pidetään Teamsin välityksellä. Tilaisuuteen voi liittyä Joensuun kaupungin verkkosivuilla olevasta Teams-linkistä.

Puiston suunnittelu ja rakentaminen etenevät vaiheittain. Tänä vuonna suunnittelussa on puiston rannan puoleinen osa eli jokea myötäilevän pyörätien ja rannan välinen alue. Ensimmäisessä vaiheessa keskitytään muun muassa rannan kohentamiseen sekä viihtyvyyden ja oleskelumahdollisuuksien lisäämiseen.

Kukkilinnunpuiston ensimmäisen vaiheen suunnitelmiin kuuluvat muun muassa vedenkorkeuden vaihtelusta syöpyneen rantatöyrään kunnostus, puiden kasvuolojen parantaminen sekä rantapolun kunnostus.

Lisäksi puistoon on suunniteltu rakennettavan jatke jokivartta mukailevalle puistoväylälle, esteetön näköalatasanne joen varteen sekä oleskelualue koirapuistoon vievän sillan lähistölle.

Pyörätien ja rantapolun varteen on suunniteltu penkkejä ja pyörätien varrelle kolme porttiaihetta, joihin liittyy pieni oleskelualue.

Kukkilinnunpuiston kokonaisuutta suunnitellaan eteläiselle ruutukaavalle Koivuniemenpuistoon. Joensuun kaupungin investointisuunnitelmassa puiston ensimmäisen vaiheen rakentamiseen vuodelle 2023 on varattu 500 000 euroa.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä