Julkaistu    |  Päivitetty 

Pakolaiset tarvitsevat nyt vaatteita

Pakolaisten auttaminen kiinnostaa joensuulaisia yhä niin, että Karjalan Heilin toimitukseen tuli viikolla puhelinsoitto, jossa kysyttiin, miten tavaraa oikein voi luovuttaa.

Julkaisimme kolme viikkoa sitten aukeamajutun, jossa todettiin, että Facebook-sivu Refugees Hospitality Club Pohjois-Karjala on eräänlainen ilmoitustaulu, jonka kautta tietoa saa. Soittaja kuitenkin huomautti, etteivät kaikki ole Facebookissa.

SPR:n Savo-Karjalan piirin sosiaalitoimen suunnittelija Tuija Hänninen kertoo, että vaatteiden keräyksestä vastaavat Joensuun evankelisluterilaiset seurakunnat. Lahjoituksia tarvitaan, sillä Kontiolahden Paiholaan avataan vastaanottokeskus 5. lokakuuta. Tulijat ovat tällä hetkellä pitkälti nuoria miehiä, jotka ovat vailla talvivaatteita.

– Erityisesti kenkiä, talvitakkeja sekä collegehousuja- ja paitoja tarvitaan, Hänninen kertoo.

Lahjoituksia voi toimittaa Joensuussa Mutalan kirkolle osoitteessa Mutalantie 12. Keräys on auki lauantaina 3. lokakuuta, torstaina 8. lokakuuta sekä lauantaina 10. lokakuuta kello 15–17. Vaatteita voi tuoda myös SPR:n Joensuun Konttiin osoitteessa Voimatie 10.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä