Julkaistu 
Hanna Käyhkö

Marraskuu on tapahtumakuukausi – Joensuussa järjestetään muun muassa Kekrifest, Rokumentti sekä uusi elämystapahtuma

Marraskuussa päästään jo joulutunnelmaan, kun kaupunkikeskustan joulunavajaisia vietetään 20.11. Tommi Rautio Marraskuussa päästään jo joulutunnelmaan, kun kaupunkikeskustan joulunavajaisia vietetään 20.11.

Marraskuu: Voi olla hämärää ja synkkää, mutta Joensuussa vuoden pimeintä kuukautta valaisee erilaisten tapahtumien virta.

Marraskuu on Joensuussa varsinainen tapahtumakuukausi. Vaikka kotona hyggeily hämäränhyssyssä saattaa houkutella, on nyt juuri oikea aika nauttia myös pimeän ajan karnevaalitunnelmasta, jossa yhdistyvät hämärän keskelle syttyvät valot, herkulliset ruuat sekä joulunodotus.

1. Pyhäinpäivän rastirata
Lauantaina 5.11. kannattaa suunnata Joensuun hautausmaalle. Hautausmaalla järjestetään rastirata lapsiperheille kello 16–18.
Rastiradan varrelta löytyy pyhäinpäivään liittyviä tehtäväpisteitä. Kierros alkaa Ristinkappelilta, josta saa kartan mukaan kiertämisen avuksi. Osallistujia kehotetaan ottamaan mukaan oma taskulamppu sekä muistokynttilä.

2. Kekrifest ja marrasmarkkinat
Kekrifest avaa pimeän vuodenajan juhlakauden Joensuun torilla. Kekriteemaisessa ohjelmassa on muun muassa Kuuma Kollektiivin tulitaidetta, Loimolan voiman karjalankielistä folkmusiikkia, kekripukki seurueineen, Teatteri-Traktorin varjoteatteria ja Motoran kansantanssia. Lisäksi markkinoilla on mukana paikallisia lähituottajia omine tuotteineen, poniratsastusta ja perheille suunnattuja työpajoja.
Kekrifestin ohjelmaa on Joensuun torilla perjantaina 11.11. kello 11–17.30 ja lauantaina 12.11. kello 11–15.30
Kekriteemaisia marrasmarkkinoita vietetään Joensuun torilla samaan aikaan 11.–12.11. Markkinat rakentuvat nyt poikkeuksellisesti Kauppatorilla olevien rakennustyömaiden johdosta torin eteläpuoliskolle ja kävelykadun varteen.
Lauantaina 12.11. järjestetään myös perinteiset lammasmarkkinat kauppakeskus Metropolissa.

3. Rokumentti
16.–20.11. järjestettävävässä Rokumentissa tutkitaan ihmisyyden monia eri puolia: mitä ystävällisillä teoilla voidaan saada aikaan, mihin epäinhimillisyys voi suistaa ja kuinka pienillä teoilla voi lopulta olla suuri merkitys. Rokumentissa esitetään yhteensä 42 elokuvaa, jotka käsittelevät musiikkia ja muusikoita, ihmisyyttä ja kulttuuria. Festivaalin teema kantaa nimeä Humanity.

4. Pikkujoulu Open Mic
Perjantaina 18.11. kello 19–22 järjestää Työttömien Teatteri Open Mic -tapahtuman pikkujoulutunnelmissa. Tapahtuma järjestetään Näyttämöllä osoitteessa Koskikatu 8. Lava on avoinna kaikille ja esitystyyli muuten vapaa, mutta esityksen on oltava osittain verbaalinen. Aikaa jokaiselle esitykselle on viisi minuuttia. Tapahtumaan on mahdollista ilmoittautua etukäteen, mutta lavalle voi nousta hetken mielijohteestakin.

5. Joulunavajaiset
Joensuun kaupunkikeskustan joulu avataan sunnuntaina 20.11. kello 15 alkaen.
Joulunavauksessa on luvassa vauhdikasta ohjelmaa koko perheelle.
Joulunavaus käynnistyy vauhdikkaalla joulukulkueella, joka starttaa kello 14.45 Joensuun taidemuseon pihasta ja kulkee Keskuskujaa pitkin torille. Yleisö voi liittyä kulkueeseen mukaan.
Torilavan ohjelma alkaa kello 15. Lavalla nähdään joulupukki seurueineen sekä Teatteri-Traktorin järjestämää jouluista ohjelmaa.
Kauppatorilla ja Vapaudenpuistossa on etenkin lapsiperheille suunnattua oheisohjelmaa, kuten poniajeluita kello 17 saakka.
Torille on tulossa kauppiaita ja luvassa on monenlaista joulutunnelmaa. Joulun avauksessa sytytetään myös perinteisesti Joensuun jouluvalot.

6. Lumovoimaa valosta
Lumovoimaa kaupunkikeskustaan -elämystapahtuma valaisee koko kävelykeskustan alueen puut marras- ja joulukuun vaihteessa.
Valaisu toteutetaan vähäenergisin LED-valoin ja lämpimin värisävyin. Valaisun toteuttaa kilpailutuksen voittanut joensuulainen Valoparta Oy.
Valaistus ei aiheuta haittaa lähiseudun talojen asukkaille.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä