Julkaistu    |  Päivitetty 
Sara Vänskä

Muoti ja kauneus: Rohkeiden värien loppuvuosi

Riverian muotinäytös järjestettiin remontoidun Riveria-talon tiloissa ja kutsun sinne sai noin 200 alan ammattilaista ympäri Pohjois-Karjalaa. Riverian muotinäytös järjestettiin remontoidun Riveria-talon tiloissa ja kutsun sinne sai noin 200 alan ammattilaista ympäri Pohjois-Karjalaa.

Jo aikaisin aamulla kävi Riverian hius- ja kauneudenhoitoalojen tiloissa huiske, kun oppilaat ja opettajat valmistautuivat illalla järjestettävään muotinäytökseen. 26. lokakuuta järjestetyssä näytöksessä tutustuttiin syksyn ja talven hius-, vaate- sekä meikkitrendeihin.

Mallien kampaukset toteutettiin yhteistyössä Sim Finland Oy:n kouluttajien kanssa, ja Sokos vastasi näytöksen mallien vaatetuksesta sekä Beni Durrer -sarja meikin ajankohtaisista trendeistä. Näytökseen kutsuttiin hius- ja kauneusalan yrittäjiä sekä työntekijöitä.

Muotinäytöksen toteuttaminen on mainio katsaus tuleviin trendeihin, mutta ennen kaikkea myös monipuolinen oppimiskokemus tuleville alan ammattilaisille.

– Meillä on Riverialla ollut käynnissä jo noin vuoden Otsakorpi-hanke, jonka päämääränä on ollut edistää yhteistyötä opiskelijoiden ja alan yritysten välillä. Tämän kautta alettiin suunnitella tapahtumaa, johon oppilaat sekä alan ammattilaiset voisivat osallistua, hiusalan opettaja Marika Tarvainen kertoo.

– Halusimme, että opiskelijatkin pääsevät näyttämään taitojaan. Tahdoimme järjestää opiskelijoille myös jotain täysin erilaista, rentoa tekemistä. Vaikka onkin tiukkaa opiskelua, niin voi silti vähän hassutella ja hullutella, lisää hius- sekä kauneudenhoitoalan opettaja Sanna Nevalainen.

 

Näytöksessä mallien hiuksista vastasivat hiusalan opiskelijat yhdessä kouluttajien kanssa, sekä ajankohtaiset näyttävät ehostukset olivat kosmetologiopiskelijoiden käsialaa. Näytöksessä toimi yhteensä neljätoista mallia, jotka kaikki antoivat ammattilaisille vapaat kädet niin hiuksien, meikin kuin asujenkin suhteen.

– Näytökseen toteutettiin erilaisia syksyn ja talven trendejä, ja siksi malleilta toivottiinkin avointa seikkailumieltä, Nevalainen toteaa.

Hius- ja meikkitrendien lisäksi näytöksessä tutustuttiin tulevan loppuvuoden vaatetrendeihin.

– Sokos lähti myös mukaan yhteistyöhön, ja he vaatettivat mallit sekä kertovat näytöksessä muodin trendeistä, Tarvainen kertoo.

Muodin ja kauneuden asiantuntijoiden lisäksi muotinäytös tarjoili myös viihdettä, kun lämmittelynä lavan ottivat haltuun freestyleräppärit Pure sekä MC Sige.

– Näytöksestä pyrittiin tekemään mieleenpainuva, melkein kuin show, Nevalainen sanoo.

Mallien hiuksissa nähtiin sävyjä hillitymmistä ruskean sävyistä aina rohkeampaan pinkkiin.

Hiuksissa värit ovat nyt selkeästi se juttu, ja sävyjä löytyy persikasta ja sinisestä aina pinkin eri sävyihin. Ovelia värivalintoja voi tehdä myös esimerkiksi piilottamalla maltillisen ruskean sekaan värikkäämpiä osioita.

– Vaaleissa hiuksissa käytetään nyt tosi paljon pastelleja sävyjä, kuten laventelia. Löytyy myös aika luonnonläheisiä ruskeita sävyjä, mutta lisäksi räväkkää punaistakin, Nevalainen kertoi esimakuna illan näytökseen.

Mallien vaatteissa nähtiin jo lähes ikiklassikkoa ruutukuosia, sekä hyvin värikkäitäkin vaatevalintoja. Myöskään kukkakuosi ei häivy, vaikka kesä päättyykin. Syksyn ja talven viileämmät säät nostavat erilaiset takit sekä nilkkurit suosioon. Materiaalina nähtiin myös farkkua sekä nahkaa. Talven ja syksyn trendit myötäilevät siis viileneviä säitä, mutta värimaailmaltaan ne jatkavat pirteää linjaa.

 

Opiskelijoille päivä tarjosi mahdollisuuden oppia uutta ja osallistua ensimmäistä kertaa kauneus- ja muotinäytöksen toteuttamiseen. Toisen vuoden hiusopiskelija Olga Raassinan mielestä trendien seuraaminen alalla on tärkeää.

– Itse seuraan erilaisia trendejä esimerkiksi lehdistä, sekä seuraan ammattilaisia Instagramissa ja YouTubessa. Nyt olen katsonut myös Tanssii tähtien kanssa -ohjelmaa, siellä näkee paljon erilaisia kampauksia, Raassina kertoo.

Päivä oli monelle pitkä, ja mallien valmistelu aloitettiin jo aikaisin aamulla. Kaikesta huolimatta päivä on ollut Raassinalle mielekäs.

– Opin tänään kyllä paljon uutta, ja olen tyytyväinen mallini hiusten lopputulokseen. Oli mukavaa myös päästä työskentelemään alan ammattilaisten kanssa, nähdä heidän työskentelyään ja saada heiltä vinkkejä. Oli kiva päivä.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä