Julkaistu 
Sara Vänskä

Prisma Joensuussa otettiin käyttöön uusi Kerää ja skannaa -palvelu – "Olemme pyrkineet olemaan digikehityksessä etunenässä"

Kerää ja skannaa -palvelun käyttäjän on mahdollista ostaa myös ikärajavalvottavia tuotteita, jolloin myyjä tarkastaa iän asiakkaalta maksuvaiheessa. Sara Vänskä Kerää ja skannaa -palvelun käyttäjän on mahdollista ostaa myös ikärajavalvottavia tuotteita, jolloin myyjä tarkastaa iän asiakkaalta maksuvaiheessa.

Prisma Joensuussa asiakas voi nyt itse skannata ja pakata ostoksensa jo kauppaa kiertäessään.

Prisma Joensuussa otettiin tiistaina 15. marraskuuta käyttöön Kerää ja skannaa -palvelu, jonka avulla asiakkaat voivat itse skannata ja pakata ostoksensa jo myymäläkierron aikana. Palvelun tarkoituksena on nopeuttaa kaupassakäyntiä sekä tehdä siitä sujuvampaa. Palvelua on pilotoitu muutamassa myymälässä jo parin vuoden ajan ja se on laajentunut positiivisten palautteiden myötä. Pohjois-karjalan Osuuskauppa on maakunnan ensimmäinen vähittäiskaupan toimija, joka ottaa palvelun käyttöönsä.

– Olemme pyrkineet olemaan tässä digikehityksessä etunenässä ja löytämään niitä keinoja, joilla pystymme helpottamaan asiakkaidemme arkea, kertoo PKO:n viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Petri Vähä.

Skannauslaitteen voi napata myymälään mukaan molempien sisäänkäyntien luota. Käsiskanneri aktivoituu näyttämällä telineen lukijaan S-etukorttia.

Ensimmäisellä kerralla laite pyytää vahvistamaan käyttöehdot näytöltä, siitä eteenpäin pelkkä S-etukortin vilautus vapauttaa käsiskannerin. Vapautunut käsiskanneri vilkkuu telineessä ja on valmis käyttöön.

Käsiskannerilla asiakas skannaa tuotteita ostoskierroksen aikana. Prisma Joensuun palvelupäällikkö Janette Vepsäläisen mukaan ensimmäiset asiakkaat ovat olleet palvelusta kiinnostuneita, ja positiivista palautettakin on jo tullut. Hänen mukaansa ostosreissu nopeutuu, kun asiakas voi pakata ostokset suoraan ostoskasseihin skannauksen jälkeen.

– Palvelusta hyötyvät erityisesti ne, jotka ostavat kerralla paljon, Vepsäläinen toteaa.

Ostosreissun lopuksi pikakassojen luota löytyy käsiskannerien palautusseinä, josta asiakas lukee skannerilla viivakoodin ja palauttaa skannerin. Laitteesta tulostuu viivakoodillinen kuitti, jonka avulla tuotteiden maksaminen onnistuu kassalla helposti. Kuitin viivakoodi luetaan pikakassaan, ja pikakassa tunnistaa siten skannatut tuotteet ja muodostaa loppusumman.

– Haluamme tarjota useita eri tapoja asioida kaupassa. Nyt löytyy perinteinen kassalinja, pikakassat, verkkokauppa sekä uusimpana nyt tämä Kerää ja skannaa -palvelu, jonka tarkoituksena on tehdä asioinnista kaupassa entistä sujuvampaa, prismajohtaja Olli Kontiainen kertoo.
Kerää ja skannaa -palvelun lisäksi Prisma Joensuun ulkoasua on uudistettu kuluneen syksyn aikana.

– Olemme remontoineet nyt syksyn Prismaa uuden ketjukonseptin mukaiseksi. Uusi ilme näkyy esimerkiksi miljöössä, tuoteryhmissä ja esillepanossa. Lisäksi löytyy myös uudistettu lastenosasto, lemmikkiosasto sekä hyvinvoinnin ja kauneuden osasto, Kontiainen kertoo.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä