Kolumni
Julkaistu    |  Päivitetty 
Heilin Avustaja 2

Maatuska tiimalasissa

Ennen kaikki oli paremmin, ainakin mitä tuli sukupuolten väliseen ulkoiseen tasa-arvoon. Meillä täällä Savo-Karjalassa miehet ja naiset olivat tasaisen persjalkaisia pottunokkia.Ajat muuttuivat kuitenkin nopeasti, kun sotien myötä kehitetyt viestintävälineet ja yhteiskunnan teollistuminen toivat tänne peräpohjolaan uusia tuulia Ameriikasta.

Ne tuulet toivat valitettavasti myös sellaisen riesan, kuin kansainvälinen muoti ja kauneusihanteet. Sovinistiset miehet sikarihuoneissaan visioivat Hollywood -naisen prototyypin, jonka tärkein rooli oli tuijottaa miestä makuukamarikatseella, suu hieman ammollaan.Tämä naisihanne ikävä kyllä elää edelleen, modernien naisten etukamerakuvissa ja pornoelokuvissa. Yhteistä näillä naisilla on se, että heidän tarkoitus on miellyttää miehen silmää.

Kun tämä muotitsunami iski savon sydämeen, piti naisten yhtäkkiä löytää navettatöiden runtelemasta vankasta torsostaan sellaista asiaa kuin vyötärö, koska eräällä blondilla Amerikassakin oli.Transformaatio maatuskasta Marilyniksi ei kuitenkaan tapahdu hetkessä, evoluutio kun tunnetusti ottaa aikansa.Tuon ajan naisten ulkonäköpaineet pysyivät kuitenkin siedettävällä tasolla, kun vartalon muokkaamiseen riitti kureliivit ja kapeat korkokengät, joihin perunapellon raiskaamat lättäjalat survottiin.Nainen sai kuitenkin vielä pari vuosikymmentä olla sellainen kuin oli,pehmeä ja lanteikas.

Suomessa mentiin naisten muodissa pieleen siinä vaiheessa, kun Seppälän sisäänostaja unohti katsoa Suomen maantieteellistä sijaintia ja ilmastovyöhykettämme. Kenen ajatus se lopulta edes oli, että kylmän Pohjolan naisten tulisi näyttää trooppisen saaren senioritalta?

Tällä hetkellä suomalaisten naisten tavoitevartalo on jonkun eteläeurooppalaisen homon henkilökohtainen fetissi, jonka päämäärä on saada naiset näyttämään 17-vuotiailta pojilta, muualta paitsi rintojen kohdalta. Ja tietysti me tahdottomat suomalaiset naiset näännytämme itseämme läpi talven näyttääksemme kesäkarvassamme tuon irvokkaan ihanteen mukaiselta, ne huimat kaksi viikkoa vuodesta. Lopun aikaa meitä naisia palelee, tai kroonisesti hävettää, riippuen siitä onko ihannemitoissa vai ei.

Jos suomalaiset muodin sisäänostajat ymmärtäisivät meidän karjalaisen raavaan naisrotumme päälle, meillä myytäisiin tasa-arvon nimissä vain legginsejä ja tunikoita. Aivan kuten miehillekin myydään vain housuja ja paitoja. Osa fiksuimmista naisista on tämän asian jo sisäistänyt, kun ovat lakanneet välittämästä siitä mitä miehet heistä ajattelevat. Voin kertoa tässä niillekin naisille jotka eivät vielä tajua, että miesten mielipiteillä ei ole mitään merkitystä.

Heitänkin kaikille tosinaisille haasteen. Pukekaa yllenne koostanne riippumatta ne vaatteet jotka ovat mukavimmat päällä, älkääkä kysykö yhdeltäkään mieheltä että näyttääkö takamus niissä valkoisissa legginseissä hyvältä. Näyttäkööt sitten vaikka helluntalaistelttaan käärityltä asteroidilta, pääasia että tulette itse onnellisiksi.

Kommentoi

Hae Heilistä