Julkaistu    |  Päivitetty 
Jussi Wihonen

Vain valtiontalous pelastaa meidät!

Olen saanut palvella maata kansanedustajana 4 vuotta valtionvarainvaliokunnassa. Kuten kaikki tietää, siinäkin hallituksella on enemmistö. Siis oli. Kaikki menot on tehty veronmaksajien piikkiin.

Meillä edelleen viljellään termiä, ”hyvinvointivaltio”, josta on rippeet jäljellä. Tänään uutisoitiin neljästä eri puukotuksesta, nuorten tekosia. He voivat pahoin. Tähän on tultu.

Monella meistä on edelleen harhakuva, että valtio on loputtoman vauras. Tätä menoa ei ole kovin kauan. Myönnä, että on vaikea ymmärtää, että kun budjetti on 80 miljardia, niin alijäämä on yli 10 miljardia. Siis tänä vuonna. Mutta se on helppo ymmärtää että menot ovat yli 10 prosenttia suuremmat kuin tulot. Joka kuukausi Suomi tuhlaa enempi kuin tienaa. Ei olisi varaa ja velaksi eletään. Otamme velkaa lasten maksettavaksi, syömävelkaa. Sitä ei voi hyväksyä.

Meidän reseptimme on leikata toissijaista menoista. Niistä, jotka ei ole lakisääteisiä ja pakollisia. Uskokaa, niitäkin on miljarditolkulla. Kyllä. Se ei näkyisi suomalaisten arjessa millään lailla, ja tuskin mainekaan menisi. Esimerkkinä kehitysapu. Tämä aihe on ollut tabu. Kaikki mahdollisuudet säästää löytyy Perussuomalaisten vaihtoehtobudjetista. Meidän linja on käyttää verorahat kotimaahan, suomalaisten hyväksi. Kohteita piisaa; vanhusten hoito, lääkäriin pääsy, omaishoidon verovapaus, varhaiskasvatus ja koulutus, muutamia mainitakseni.

Kun valtionvelkojen korot on tänä 2600 miljoonaa, valtion velalla on hinta. Arvio on vuonna 2030 jo 7000 miljoonaa.

Kun korot on aina maksettava, se raha on hyvinvointipalveluista pois. Emme kannata vasemmiston veronkorotuksia, koska haluamme pitää kiinni, ostovoimasta, jota inflaatio tehokkaasti nakertaa. Pyörien on pyörittävä, palkan on riitettävä elämiseen.

Vaadimme vastuullisempaa talouspolitiikkaa. Suu säkkiä myöten. Äänestämällä Purran pääministeriksi saamme hallituksen, joka pelastaa maamme perikadolta. Se palvelee koko maata.

Kommentoi

Hae Heilistä