Julkaistu    |  Päivitetty 
Teatteria vai demokratiaa

Spektaakkeli kevätkokous

Kevätkokous-teatterin ainut näytös pidettiin taas isännöitsijän sparraamana ja etäyhteyksillä toimineiden kuin oikeiden näyttelijöiden vertaisohjaamana. Esitys oli taitavasti mietitty. Paperilapuista vielä kerrattiin suorituksia ennen ainutkertaista näytöstä. Kaikki ystävät olivat saapuneet kannattamaan harvinaista, mutta niin rakasta, ja itselle edullista esitystä.

Osa läsnäolijoista ei kyennyt edes tervehtimään, vaan ilme oli vihaisen jännitteisen oloinen. Suuri enemmistö osakkaista oli jäänyt kotiin, mikä on harmi, sillä esitys oli ihan entisenlainen upeine roolisuorituksineen.

Esityksen kohdassa esityslistan hyväksyminen, isännöitsijän roolisuorittaja sanoi, että osakasesitystä siitä, että yhtiökokous velvoittaisi hallitusta kilpailuttamaan isännöinnin ei otettu esityslistalle pykäläksi, kun hallitus valitsee isännöitsijän eikä yhtiökokous ja pitää olla 10 prosentin osakaskannatus, jotta asian saa esityslistalle. Teatterilla on siis tiedossa pitkäaikainen ohjaajasopimus hänelle, mikä takaa hyvät kevätteatterit jatkossakin.

Teatterihallitukseen valittiin entisen puheenjohtajan haluamat henkilöt. Tuskin lista oli loppunut, kun jo innostunut yleisö näyttelijöineen huusi: ”Kannatetaan”. Niinpä vatulointia ei tarvittu. Pari uutta hengenheimolaista oli innostettu mukaan. Luovuutta arvostetaan talossa!

Kriittisiä ääniä ei kuulunut, sillä eihän kukaan halua leimautua kulttuurin vastustajaksi. Me oomme kultturelleja kaikki, kun oikein silmin katsotaan…

Sitä vain en oikein ymmärrä, että kun ohjelman alussa sukulaiset ja sydänystävät moittivat taloyhtiön sisäpiiriin kuulumattomia siitä, että nämä eivät osallistu talkoisiin ja että kuinka ahkerasti näyttelijäporukka oli tehnyt töitä vuoden aikana, että miksiköhän sitten ei hiiskuta mitään siitä, milloin talkoot ovat ja mitä pitäisi tehdä.

No, ehkä on hyvä varjella mielenkiintoista esitystä, mikä takaa ohjelman suorittajille valtaa ja katsojille jännitystä.

Kommentoi

Hae Heilistä