Julkaistu    |  Päivitetty 
Pentti Stranius

Liikkeelle ja luontoon!

Syyskesä on parhaimmillaan ja sadonkorjuu kutsukoon meitä kaikkia luontoon, metsään, pelloille, rannoille. On oivallinen aika opettaa lapsille tervettä meininkiä, liikkumista ja luonnon kunnioitusta.

Nyt on mainio mahdollisuus jättää some, ruudun tuijotus, pelit ja älylaitteet rauhaan. Kouluopetus sallii jo nykyisin monenlaista soveltavaa opettamista ja kasvatustyötä, mikä on koulun aito tehtävä. Kyse on vain siitä kuinka opettajat jaksavat, ehtivät ja soveltavat oppiaineita. Luulisi mahdollisuuksia olevan?

Olen onneksi nähnyt Joensuussakin koululuokkia Koivuniemen kentällä, Linnunlahden rannalla. Kiitos opettajat!

Luonto- ja liikuntaharrastusta voi helposti viedä myös kouluissa paljon pitemmälle kun kauniita syyspäiviä piisaa. Mikään ei estä yhdistämästä liikuntaa, biologiaa, taideaineita, maantiedettä, kotitaloutta ja viemästä koululaisia lähimetsiin: keräämään marjoja, tutustumaan sienimaailmaan, kasveihin, puihin ja lintuihin. Luonto ja metsämaisema rauhoittaa kummasti.

On suuri vääryys, että kaupunkien vaatimatonta lähiöluontoa ja puistomaisemaakin tuhotaan säälittä rakentamalla. Mitään Kukkilinnun kaltaista keinotekoista luontoa emme kaipaa Joensuuhun. Aito on ihan vieressä, Joensuun alueella ja kaupungin eri lähiöissä muutamien kilometrien säteellä. Enoa, Kiihtelysvaaraa ja Tuupovaaraa myöten.

Tervemenoa liikkumaan ja luontoon! Sadonkorjuu ja elämykset odottavat.

Kommentoi

Hae Heilistä