Julkaistu    |  Päivitetty 
Ruumiinavauksessa

Päivystyslääkäri - älä ole ylimielinen

Pakko ottaa taasen esille tuo päivystysvastaanotto ja siellä käyminen.

Siis sehän on totta, että sinne mennään vain kun on pakko – eihän sinne kukaan halua mennä ihan vain huvikseen. Ja jokainen ihminen tietää oman roppansa ja milloin ei kaikki ole hyvin. Ja jos omaan terveyskeskukseen ei pääse ennen kuin viikon päästä, niin päivystykseen on lähdettävä.

Siellä kohtelu on ollut nyt muutaman kerran täysin ala-arvoista lääkärien puolelta.

Mitä varten lääkäreille ei pidetä koulutuksen aikana kurssia siitä, miten ihmisten kanssa keskustellaan. Ollaan niin ylimielisiä ja tietäviä eli siis verrattavissa Jumalaan.

Läheiseni on joutunut käymään monta kertaa huimauksen, kaatumisen ja korkeiden verenpaineiden takia tuolla ”arvauskeskuksessa”, ja loppupelissä kanta.fi:ssä lukee, että ”hartiat jumissa” – joka ei todellakaan pidä paikkaansa.

Ensin makuutetaan odottamassa lääkäriä monta tuntia ilman lääkettä kovassa pääsäryssä, ja sen jälkeen tulee ylimielinen lääkäri, joka näkee tutkimatta, että mikään vakava ei vaivaa ja laittaa kotiin ohjeella ”lepoa vaan”.

Voiko tämä olla enää totta tänä päivänä, kun puhutaan siitä, miten hyvä sairaanhoito meillä täällä on ja että ihmisistä pidetään huolta.

Työikäisestä on nyt kyse. Samaan aikaan tulee humalainen, joka on kaatunut , ja hänet ohjataan pään CT-kuvaan, vartalon TT-kuvaan ja kaikkeen mahdolliseen.

Kun ajattelee, miten paljon on semmoisia ihmisiä, jotka on todella kipeitä ja eivät jaksa taistella tai omaisia, jotka eivät pidä potilaan puolia, niin kyllä on huono tilanne.

Tähän pitää tulla parannusta. Ja ensin nuo ylimieliset lääkärit koulutukseen vuorovaikutusta opettelemaan.

Kommentoi

Hae Heilistä