Julkaistu    |  Päivitetty 
Marjatta Räty

Omaksi ja kotimme turvaksi!

Joensuun kaupungin vanhusneuvoston kokouksessa (22.3.) yksi käsiteltävistä asioista oli kotona asuvien ikäihmisten turvallisuus. Alueemme arjen tilannetta meille esitteli rikostorjuntayksiköstä vanhempi konstaapeli Matti Tolvanen.

Saimme ajankohtaista tietoa kotiin viemisiksi ja muille jaettavaksi. Turvallinen asuminen on kaikenikäisiä koskeva asia. Oma asian pohdinta jatkui vielä kotona. Mitä minä itse voisin asian hyväksi tehdä?

Kuulun oman taloyhtiöni hallitukseen, ja päätin jo seuraavassa yhtiökokouksessa jakaa saamaani tietoa. Päätin myös esittää, että voisimmeko me taloyhtiönä perustaa oman ”pihaparlamentin”.

Ensimmäisessä parlamentissa voisimme yhdessä miettiä, mitä olisi hyvä ottaa jokaisen asukkaan huomioon, kun tulee tuntemattoman henkilön yhteydenottoja puhelimitse tai kun henkilö tai henkilöt soittavat ovikelloa, yhteyspyyntö tulee netin kautta ja niin edelleen.

Kaikki parlamentissa esille tulleet asiat kirjaisimme taloyhtiön ohjeiksi ja jakaisimme jokaiselle asukkaalle päivittäiseen käyttöön.

Ohjeita päivitettäisiin heti uuden, turvallisuuteen liittyvän asian ilmetessä.

Heitän haasteen muillekin taloyhtiöille vapaaseen käyttöön!

Kommentoi

Hae Heilistä