Julkaistu    |  Päivitetty 
Karjalainen

Ei palkkojen alennuksille!

Osa-aikaisena palkkatyöläisenä ilmoitan ehdottoman kielteisen kantani hallituksen esittämälle palkattomalle työajan pidennykselle. Meitä vajaatyöllisiä, osa-aikaisia palvelualojen työntekijöitä on enenevässä määrin, ja on loukkaavaa edes puhua palkattomasta työajan pidentämisestä, kun myös massatyöttömyys jatkaa kasvuaan.

Palvelualojen palkoilla ei kerskakuluteta, ja etenkin osa-aikaiset joutuvat taistelemaan toimeentulonsa puolesta joko yrittämällä hankkia lisätyötä tai sosiaalitukia. Tulkaapa ministerit kertomaan meille, miten tuottavuus kasvaa, jos meidän osa-aikatyöajasta vielä osa pitää tehdä ilmaiseksi.

Ei minun tuottavuuteni eli myynti per työtunti siitä kasva, vaikka tekisin osan työajasta palkatta. Työnantajan voitto siinä kasvaisi, mutta kysyntä hiipuisi entisestään, kun palkat alenesivat ja työttömyys ja köyhyys lisääntyisivät.

Kysynnän puute ei lupaa hyvää yritysten tulevaisuudelle, sillä asiakkaathan yritysten palkat maksavat. Jos asiakkaiden eli tavallisten ihmisten toimeentuloa heikennetään yritysten voittojen kasvattamiseksi, se on aika lyhytnäköistä toimintaa.

Jos ei ole asiakkailla varaa ostaa yritysten tuotteita, ei ole yrityksillä asiakkaitakaan. Näin yksinkertaista tämä markkinatalous on, jotain olen minäkin kaupan kassalla oppinut.

Toivottavasti hallituksessa ette tee harkitsemattomia päätöksiä, vain heikompiosaisten hyvinvoinnista huolehtimalla voimme pysyä yhtenäisenä ja sivistyneenä yhteiskuntana.

Kommentoi

Hae Heilistä